Zacznę od początku. Jako ,że często poruszam się bzykiem nocami po krętych ,nieoświetlonych drogach a moje oryginalne światła nie zdają dla mnie egzaminu ponieważ niejednokrotnie poruszam się ślimaczym tempem na czuja ,postanowiłem coś z tym zrobić. 1.Opiszę wam tutaj moje koncepcję.

Prosiłbym was w tym momencie o sugestię ,która forma będzie lepsza oraz oparcie to na jakiś argumentach.
2.Jakie diody zastosować(zastanawiałem się dotychczas nad xm-l albo xp-g) oraz ile powinienem ich zastosować i jakich kolimatorów/soczewek użyć aby wiązka światła spełniała swoją rolę a nie raziła mnie (oraz w drugim wyborze innych na "krótkich"
Wszystko chcę zasilić przez driver zasilany z instalacji bzyka 12v
3. Gdzie kupię wszystkie potrzebne elementy? Jak na razie zapoznałem się z ofertą użytkownika greg ,sklepem mrelektronik ,maritex ,ledim. Czy znacie jeszcze inne firmy /użytkowników którzy sprzedają dobry towar w rozsądnych cenach?
4.Co jeszcze będę potrzebował do zbudowanie takiego kompletu poza diodami ,soczewkami ,driverem ,radiatorem pod diody z płytkami ,klejem termo.
5.czym lutować komplet? Lutownica oporowa ,może być? Nic nie zepsuję takim sprzętem?
Całość będzie zabudowana w seryjnym reflektorze ,zależnie od kombinacji z 1. pytania. Więc miejsca mam dosyć sporo i z odprowadzeniem ciepła nie powinno być problemu ,ponieważ mogę wykombinować nawiew na radiator dodatkowo.
Moje oczekiwania -ideał świateł