Najmocniejsze światełko do $40
Można do sprężynki, ale lepiej z drugiej strony, za diodą. W ten sposób utrzymasz przy życiu zabezpieczenie przed odwrotną polaryzacją ogniwa.
Jeszcze jedna kwestia. Po takim przylutowaniu będzie płynął prąd między plusem, a wyjściem OC0B procesora ustawionym w stan niski (a taki się tam zdarza). Co może spowodować jego odejście do Krainy Martwych Atmeli.
Jeszcze jedna kwestia. Po takim przylutowaniu będzie płynął prąd między plusem, a wyjściem OC0B procesora ustawionym w stan niski (a taki się tam zdarza). Co może spowodować jego odejście do Krainy Martwych Atmeli.
greg, a którego AMCka mam przylutować ?
PS. Przepraszam za brak mojej wiedzy elektronicznej.
Nie czaję... Mam przez to rozumieć, żeby jednak nic nie robić i zostawić te 2 tryby ?greg pisze:Jeszcze jedna kwestia. Po takim przylutowaniu będzie płynął prąd między plusem, a wyjściem OC0B procesora ustawionym w stan niski (a taki się tam zdarza). Co może spowodować jego odejście do Krainy Martwych Atmeli.
PS. Przepraszam za brak mojej wiedzy elektronicznej.
Piritlight SG-L9 XM-L T6 8xAMC7135
Szczerze wątpię. Miałem kiedyś zmostkowanego AVRa, który po ok 3 miesiącach takiej pracy i usunięciu zworki działał jak dawniej (też byłem zdziwiony)greg pisze:Jeszcze jedna kwestia. Po takim przylutowaniu będzie płynął prąd między plusem, a wyjściem OC0B procesora ustawionym w stan niski (a taki się tam zdarza). Co może spowodować jego odejście do Krainy Martwych Atmeli.
Sometimes darkness can show you the light
A nie powinien działać jak dawniej.
To wyjście ustawione jest w tryb PWM. Jeśli sterownik przełączy się w tryb najniższy, czyli dajmy na to 5%, to przez 95% czasu wyjście zwarte jest wewnętrznie do masy (jakimiś tranzystorami w środku). Jak wysoki prąd tamtędy płynie nie wiem, nie sprawdzałem. Ale zdrowe to na pewno nie jest
Ja bym wylutował procesor (nie mając możliwości przeprogramowania).
To wyjście ustawione jest w tryb PWM. Jeśli sterownik przełączy się w tryb najniższy, czyli dajmy na to 5%, to przez 95% czasu wyjście zwarte jest wewnętrznie do masy (jakimiś tranzystorami w środku). Jak wysoki prąd tamtędy płynie nie wiem, nie sprawdzałem. Ale zdrowe to na pewno nie jest
Ja bym wylutował procesor (nie mając możliwości przeprogramowania).
Wylutuj procesor, następnie połącz kawałkiem kabelka pady lutownicze 6 i 8 w miejscu gdzie ten procesor był przylutowany. Nóżka nr 1 to ta z kropką na obudowie, kolejne liczysz dookoła, przeciwnie do ruchu wskazówek zegara (w lewo). Zaznacz to sobie na płytce, zanim wylutujesz układ.
Nóżka nr 6 to wyjście OC0B, tamtędy podawany jest sygnał PWM na układy AMC7135 i to właśnie łączysz z plusem zasilania - nóżka nr 8.
Nóżka nr 6 to wyjście OC0B, tamtędy podawany jest sygnał PWM na układy AMC7135 i to właśnie łączysz z plusem zasilania - nóżka nr 8.
Wielkie dzięki! Jutro odezwę się czy wszystko gra
[ Dodano: 25 Wrzesień 2011, 13:39 ]
Działa! Czasami zmienia się sam tryb na słaby, ale da się żyć.
Dzięki greg!
[ Dodano: 30 Grudzień 2011, 19:28 ]
Zlutowałem co trzeba i mam spokój z trybami
Z mojego akusa wyciągam tylko troszkę ponad 2A. Jaki akumulatorek z DX wyciągnie 2.8A ?
[ Dodano: 28 Styczeń 2012, 16:25 ]
Na nowym Samsungu wyciąga tylko 2.2A, co może być przyczyną ?
[ Dodano: 25 Wrzesień 2011, 13:39 ]
Działa! Czasami zmienia się sam tryb na słaby, ale da się żyć.
Dzięki greg!
[ Dodano: 30 Grudzień 2011, 19:28 ]
Zlutowałem co trzeba i mam spokój z trybami
Z mojego akusa wyciągam tylko troszkę ponad 2A. Jaki akumulatorek z DX wyciągnie 2.8A ?
[ Dodano: 28 Styczeń 2012, 16:25 ]
Na nowym Samsungu wyciąga tylko 2.2A, co może być przyczyną ?