Najmocniejsze światełko do $40
Najmocniejsze światełko do $40
Hej
Jaka jest najmocniejsza latarka do ok. $40 zasilana 18650 ?
Na pełnej mocy runtime może być krótki i może się szybko przegrzewać, byle by miała jeszcze tryb średni (czy tam słaby) świecący przynajmniej 1h. Skupiony spot, ale nie "hiper-thrower".
W sumie chodzi o to, żeby dawała duuuuużo światła.
Np. taki UltraFire TH T60 HA II XM-L to mocno świeci ?
Czy może nie kupować nowej latarki, tylko regulowany driver do mojej aktualnej i podkręcić na maxa; poprawić włącznik; kupić ognisty akumulatorek ? Czy raczej za dużo się z niej nie wyciągnie ?
Prądy pomierzę dopiero na początku lipca, ale ewentualne części/latarkę chciałem już zamówić.
Pozdrawiam
Sebek
Jaka jest najmocniejsza latarka do ok. $40 zasilana 18650 ?
Na pełnej mocy runtime może być krótki i może się szybko przegrzewać, byle by miała jeszcze tryb średni (czy tam słaby) świecący przynajmniej 1h. Skupiony spot, ale nie "hiper-thrower".
W sumie chodzi o to, żeby dawała duuuuużo światła.
Czy może nie kupować nowej latarki, tylko regulowany driver do mojej aktualnej i podkręcić na maxa; poprawić włącznik; kupić ognisty akumulatorek ? Czy raczej za dużo się z niej nie wyciągnie ?
Prądy pomierzę dopiero na początku lipca, ale ewentualne części/latarkę chciałem już zamówić.
Pozdrawiam
Sebek
Re: Najmocniejsze światełko do $40
Circuitry: Digital Regulated 3000mA Current OutputSebek pisze:
Brightness: 1200 lumens maximum brightness (manufacturer rated)
Runtime: 2h at high mode
Te trzy deklarowane parametry, będące ze sobą w korelacj wystarczająco odstraszają
PS. Chyba, że Chińczycy opatentowali już sterownik hybrydowy odzyskujący energię z wydzielonego ciepła
Sometimes darkness can show you the light
Mnie zachęcają opinie na DX:
- "Doubt there're 1200 lumens, but is very bright, almost comparable to car headlights, much brighter than most flashlights of the same size"
- "output is outstanding, beam/throw is like my tk40 but much whiter and probably brighter, i won't say it's AS bright as the m3c4 but it is closer than you would think"
- "Total brightness of my flashlight is near 850 - 900 lumens at hi mode after first 2 minutes of use."
- "EXCELLENT Machining, propably the best I have ever seen on a DX light (and I've seen many of them)"
- "Extremely bright, destroys P7 in side by side comparison."
- "Doubt there're 1200 lumens, but is very bright, almost comparable to car headlights, much brighter than most flashlights of the same size"
- "output is outstanding, beam/throw is like my tk40 but much whiter and probably brighter, i won't say it's AS bright as the m3c4 but it is closer than you would think"
- "Total brightness of my flashlight is near 850 - 900 lumens at hi mode after first 2 minutes of use."
- "EXCELLENT Machining, propably the best I have ever seen on a DX light (and I've seen many of them)"
- "Extremely bright, destroys P7 in side by side comparison."
Czy sporo więcej to nie wiem, bo nie wiadomo jak z jakością sterownika co siedzi w oryginale.
Ale biorąc pod uwagę inne lampi z DXa, całkiem dobrze będzie po wymianie drivera na 8xAMC7135
Teraz ten driverek się sprawdza w pełni, ze względu na niskie Vf XM-L.
Przerobienie włącznika to podstawa! Dokłądniej-zmostkowanie sprężynki.
Potrzeba również dobrego ogniwa, co by przy ~3A napięcie nie siadło o 1V
Pozdrawiam
DNF
Ale biorąc pod uwagę inne lampi z DXa, całkiem dobrze będzie po wymianie drivera na 8xAMC7135
Teraz ten driverek się sprawdza w pełni, ze względu na niskie Vf XM-L.
Przerobienie włącznika to podstawa! Dokłądniej-zmostkowanie sprężynki.
Potrzeba również dobrego ogniwa, co by przy ~3A napięcie nie siadło o 1V
Pozdrawiam
DNF
Ja mam UltraFire 2400mAh LC. Jest ok ? Jaki polecasz ?DNF pisze:Potrzeba również dobrego ogniwa, co by przy ~3A napięcie nie siadło o 1V
Jak chcesz dobre ogniwa, to proponuje zakup Panasonic NCR18650
Znajdziesz je również u nas w sklepiku i na popularnych serwisach aukcyjnych.
Znajdziesz je również u nas w sklepiku i na popularnych serwisach aukcyjnych.
Wyciśnie ostatnie soki Pod warunkiem, że jeszcze zmostkujesz sprężynkę, ale to jest łatwizna
Długość wyciskanych soków z XM-La będzie zależna od jakości ogniwa. Ale z tymi co masz i tak tragedii nie będzie.
Będziesz zadowolony w 100% z lampki
Pozdrawiam
DNF
PS u mnie z XM-L na 2.5A jest morze światła! Mówię Ci
Długość wyciskanych soków z XM-La będzie zależna od jakości ogniwa. Ale z tymi co masz i tak tragedii nie będzie.
Będziesz zadowolony w 100% z lampki
Pozdrawiam
DNF
PS u mnie z XM-L na 2.5A jest morze światła! Mówię Ci