Podziel się swoją radością 2

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Strasznie późno się zdecydowała na owocowanie no... ale coś jest :mrgreen:

Obrazek
Ari93

Post autor: Ari93 »

Zakupiłem pierwsze 4 sztuki akumulatorków AA z Ikei LADDA Made in Japan :mrgreen: ciekawe ile podziałają, para trafi do kontrolera microsoftu, na drugą chwilowo zastosowań nie mam.
Zastanawia mnie teraz napis "Standard charge: 245mA for 16hrs." podobno ma to zastosowanie dla tych starych ładowarek... a jak najlepiej ładować takie akumulatorki na Lii-500?
Barton_

Post autor: Barton_ »

Traktowałbym je tak samo jak Eneloop Pro.
Zerknij do karty katalogowej:
https://www.bto.pl/pdf/08109/BK-3HCC.pdf
Wiecznie w drodze.
Ari93

Post autor: Ari93 »

O... czyli w skrócie ładować ile fabryka jest w stanie dać (czyli 1A) i się nie przejmować ewentualnie pewnie temperatury pilnować. Dzięki bardzo :wink:
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

AA ładuje na 1A, a AAA na 0.5A i jest ok. Kto by miał 16 godzin czasu na to :D
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Udało mi się skorzystać z promocji u Huawei i zakupiłem w ich sklepie Mate 20 Pro za 1499 zł z wysyłką 😊
ILPT
Awatar użytkownika
iivanhol

Post autor: iivanhol »

Może trochę odkopie ten temat. Moja radość jest taka, że zepsuły mi się słuchawki, ale były na gwarancji i zaniosłem do serwisu. Naprawili mi na szczęście bez żadnych problemów i teraz fajnie śmigają
Barton_

Uśmiałem się dzisiaj setnie.
Razem z wujem, doświadczonym pilarzem walczyliśmy z nowa spalinówką.
4 godziny nieudanych prób odpalenia zakończone porażką. Jedziemy do sklepu a miła Pani trach i odpala na strzała. Oddaje nam piłę nic nie mówiąc. Jej (u)śmiech był wart więcej niż tysiąc słów.

Wniosek na koniec jest taki, że piła wymagała wzbudzenia przez bardziej od nas uzdolnioną manualnie Panią.
Teraz gada bez problemu.
Wiecznie w drodze.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Barton_, to tak jak ja ostatnio. W kosiarce zdjąłem fajkę ze świecy bo grzebałem przy nożu. Całkiem o tym zapomniałem bo tak to jest jak się robi 3 rzeczy na raz. Ile się naszarpałem i nabluzgałem że nie chce odpalić to moje :)

A sznurka tam nie urwaliście przez 4 godziny? :mrgreen:
Barton_

Piła po ostygnięciu znów nie odpala.
Sznurka nie urwaliśmy.

Jutro jadę oddać z żądaniem zwrotu gotówki lub wymiany na inny, sprawny egzemplarz.
Wiecznie w drodze.
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Jutro jadę oddać z żądaniem zwrotu gotówki lub wymiany na inny, sprawny egzemplarz
Jak znowu Pani odpali od razu, to może być problem z tym żądaniem.
Barton_

Problemu z żądaniem przez 14 od daty zakupu nie będzie. Sprzedawca nie zapewnił możliwości technicznych w miejscu sprzedaży dla zapoznania się ze sprzętem.
Sprzęt jest sprzedawany w pudle i nie da się do uruchomić w momencie zakupu.
Wiecznie w drodze.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Może warto zapytać tej całej pani o tą tajemniczą sztuczkę którą stosuje skoro sama nie powiedziała. Warto rozmawiać :) Może plakiem psiknęła pod stołem :mrgreen:

A tak poważnie to czasem sprzęt ma wadę fabryczną przez którą ciężko pali i wymaga jakiegoś specjalnego podejścia. Ostatnio czytałem o całej serii silników w których gaźniki mają jakieś dodatkowe (niepotrzebne) otwory w przepustnicy ssania, przez co ciężko to się pali i trzeba na własną rękę to zmodyfikować bo producent/serwis problemu nie widzi.

A z tymi małymi dwusuwami z gaźnikami membranowymi to też kapryśne potrafią być. Kumpel ma kosę i jak się nie ustawi ssania w te magiczne położenie to prędzej świece zaleje jak odpali.
Barton_

Po doczytaniu i dopytaniu skończyło się na zmniejszeniu przerwy w świecy.
Świeca dostarczona razem z piłą miała przerwę 2 x za dużą po równaniu do zalecanej.
Chwilowo pali i tnie.
Wiecznie w drodze.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

No właśnie niestety tak jest, trzeba być też trochę mechanikiem. Nawet na świecy NGK na opakowaniu jest symbol że przed zamontowaniem należy sprawdzić szczelinę i ewentualnie poprawić. Ja rozumiem że w transporcie mogło to się uderzyć i zmniejszyć, ale u mnie też fabrycznie zamiast 0.8 było więcej, taka jakość... Cewka zapłonowa też pewnie przykręcona "na oko" i ma za dużą przerwę od koła magnesowego a to wpływa na jakość iskry. Czasami tłumiki odwrotnie poprzykręcane albo pokrywy zaworów albo coś z gaźnikiem. Kupujesz nowy sprzęt i trzeba fabrykę poprawiać...
ODPOWIEDZ