PS - nagroda złotej łopaty Siwy za wykop sprzed roku
![;)](./images/smilies/oczko.gif)
Serio? To przecież oznacza, że celem tych ludzi jest dokopanie odbiorcom, a nie egzekwowanie narzuconych przepisami danin do budżetu.Goferjw pisze:/.../pytałem znajomego pracującego na PP, tak ubezpieczone paczki są jakoś oznakowywane i oni ich ponoć zbytnio nie tykają bo traktują to jak walkę z wiatrakami, klient zapłaci, ma w nosie bo kasę od majfrenda i tak odzyska.
Mam bardzo podobne obserwacje. Dodatkowo dołożyłbym dwie:Goferjw pisze:"Złoty szpadel"![]()
A tak serio, z doświadczenia zauważyłem, że:
- nie ma problemu z tanimi pierdołami do paru parunastu dolców,
- przy paczkach o wartości przekraczających wartość 22 € ale nie robiących zbyt poważnego wrażenia są szanse na uniknięcie VAT'u,
- jak wartość przekracza wartość 22 € ale nadane jest specjalną linią (typu EU Priority Line u BG) to na podatek szanse są również minimalne,
- jak zamówisz czy telefon czy jakiegoś smoka od 60 € w górę to po prostu musisz mieć więcej szczęścia niż rozumu aby się UC nie doczepił,
- chyba, że zamówienie było z magazynu EU lub miałeś wykupione ubezpieczenie.
Można zmodyfikować wersję z XHP70.olijacek pisze:Czy ktoś juz podmieniał diodę z XHP70 na XHP70.2 ?
Bo taniej kupić wersję XHP70 jest o 100 zł tańsza od wersji z XHP70.2
Pozdr
Bardziej chodziło mi o podmianę diody na xhp70.2Dariusz70 pisze:Można zmodyfikować wersję z XHP70.olijacek pisze:Czy ktoś juz podmieniał diodę z XHP70 na XHP70.2 ?
Bo taniej kupić wersję XHP70 jest o 100 zł tańsza od wersji z XHP70.2
Pozdr
Poprawić odprowadzenie ciepła i wzmocnić fabryczny driver do 6,5A - 7A. (wymagane są wysoko prądowe ogniwa 26650).
Koszt to trochę pasty , dwa styki mosiężne i rezystor SMD.