Convoy L6
Convoy L6
Convoy L6 zakupiony TU . (można się trochę potargować o cenę) Dostępny także na Banggood i Gearbest.
Kupiłem wersję z XHP70 N4 1C. Do szperacza zimna barwa jest odpowiednia. Dostępne są różne wersje diody.
Wymiary: 255mm x 75mm , tuba 35mm. Waga bez ogniw 550g. (niezła pałka, wersja zaczepno obronna )
Reflektor 68mm x 48mm OP. Dobrze sobie radzi z dużą czteropolową diodą.
Opakowanie:
Konstrukcja zbliżona do Convoy L2. Większa głowica, włączanie włącznikiem w tyłu (niskooporowy forward), zmiana trybów stycznikiem.
Spasowanie , gwinty , jakość wykonania bdb. 3mm grubości szybka AR.
Co ciekawe obie sprężynki (dość sztywne) zostały zmostkowane. MCPCB miedziane 20mm star
ma bezpośredni pad termalny ! Ważne przy takiej mocy (wylutowałem diodę i sprawdziłem).
Oryginalnie pod MCPCB jest pasta (szara) i dobrze dokręcone podłoże. Dobrej jakości uszczelnienia stycznika (pozostałych elementów także).
Driver 4 tryby + strobo wywoływane 2-klik. 0,02A / 0,18A / 1,62A / 5,2A. Pamięć ostatniego trybu.
(testy robione na naładowanych VAPPOWER IMR26650 5200mAh).
Co ciekawe : przy zasilaniu słabszymi ogniwami , trochę rozładowanymi prąd max 4,37A. Oj przydało by się zasilanie 3S.
Reflektor dobrze sobie radzi z czteropolową diodą sporych rozmiarów.
Zdjęcie porównawcze sufit 2,5m : L6 wyżej oraz L2 z MT-G2 zasilanej 5,3A , dodatkowo skupionej szybką optyczną +0,5 z powłokami AR.
Jak widać L6 ma lepsze skupienie i większą ilość światła. (L6 ma 3800lm, L2 2900lm)
Co poprawiłem (a jakże) : spolerowałem MCPCB i styk w głowicy, pomiędzy dobra pasta.
Na obie sprężynki nalutowałem styki mosiężne 6x1mm. (nie podoba mi się styk sprężynki z cyną przy 5A, lepszy krążek mosiężny)
W sumie to nie ma za bardzo co poprawiać, dobrze zrobiona latarka.
Zdjęcia terenowe jutro.
Hmm ... 7A i zasilanie 3S ...
Kupiłem wersję z XHP70 N4 1C. Do szperacza zimna barwa jest odpowiednia. Dostępne są różne wersje diody.
Wymiary: 255mm x 75mm , tuba 35mm. Waga bez ogniw 550g. (niezła pałka, wersja zaczepno obronna )
Reflektor 68mm x 48mm OP. Dobrze sobie radzi z dużą czteropolową diodą.
Opakowanie:
Konstrukcja zbliżona do Convoy L2. Większa głowica, włączanie włącznikiem w tyłu (niskooporowy forward), zmiana trybów stycznikiem.
Spasowanie , gwinty , jakość wykonania bdb. 3mm grubości szybka AR.
Co ciekawe obie sprężynki (dość sztywne) zostały zmostkowane. MCPCB miedziane 20mm star
ma bezpośredni pad termalny ! Ważne przy takiej mocy (wylutowałem diodę i sprawdziłem).
Oryginalnie pod MCPCB jest pasta (szara) i dobrze dokręcone podłoże. Dobrej jakości uszczelnienia stycznika (pozostałych elementów także).
Driver 4 tryby + strobo wywoływane 2-klik. 0,02A / 0,18A / 1,62A / 5,2A. Pamięć ostatniego trybu.
(testy robione na naładowanych VAPPOWER IMR26650 5200mAh).
Co ciekawe : przy zasilaniu słabszymi ogniwami , trochę rozładowanymi prąd max 4,37A. Oj przydało by się zasilanie 3S.
Reflektor dobrze sobie radzi z czteropolową diodą sporych rozmiarów.
Zdjęcie porównawcze sufit 2,5m : L6 wyżej oraz L2 z MT-G2 zasilanej 5,3A , dodatkowo skupionej szybką optyczną +0,5 z powłokami AR.
Jak widać L6 ma lepsze skupienie i większą ilość światła. (L6 ma 3800lm, L2 2900lm)
Co poprawiłem (a jakże) : spolerowałem MCPCB i styk w głowicy, pomiędzy dobra pasta.
Na obie sprężynki nalutowałem styki mosiężne 6x1mm. (nie podoba mi się styk sprężynki z cyną przy 5A, lepszy krążek mosiężny)
W sumie to nie ma za bardzo co poprawiać, dobrze zrobiona latarka.
Zdjęcia terenowe jutro.
Hmm ... 7A i zasilanie 3S ...
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Bazą jest TEN driver. Tu jest 2S/3S.
Nie wiem na ile został zmodyfikowany do L6. Czy tylko soft? Zapytam Simona.
Wyglądają identycznie:
Nie wiem na ile został zmodyfikowany do L6. Czy tylko soft? Zapytam Simona.
Wyglądają identycznie:
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
TEN jest gotowy, sterowanie przerwaniem obwodu (włącznikiem).
Można także wymienić na inny 30mm średnicy.
Można także wymienić na inny 30mm średnicy.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Podczepię się pod temat.
Właśnie rozkmniam nad tą latarką tylko pytanie czy można ją jakoś zmodyfikować by świeciła szerzej ? Bo na chwilę obecną jest to dobra jako "długa".
Właśnie rozkmniam nad tą latarką tylko pytanie czy można ją jakoś zmodyfikować by świeciła szerzej ? Bo na chwilę obecną jest to dobra jako "długa".
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin