mały mod

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
nikita639

mały mod

Post autor: nikita639 »

Witam chciałem podmienic diodę bo jest zimna prąd jaki zmierzyłem 0,7A ,co trzeba odlutowac z tej płytki żeby zwiększyc prąd lub dolutowac na kanapkę

Obrazek

Obrazek
Zrobiłem pomiary przed płytką z rezystorami i jest tyle samo ,teraz to już całkowicie nic nie rozumiem ,pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sobota 20 lut 2016, 09:13 przez nikita639, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Zapomniałeś dodać, że zasilanie to akumulator żelowy 6V, co jest tutaj jakby dość istotnym aspektem ;-) "Sterownik LED" to po prostu rezystory ograniczające prąd. Płytka ze scalakiem to sterownik ON/OFF do przycisku (włącznika chwilowego).

Mam niestety złą wiadomość. Sprawność tego typu zasilania jest fatalna. Prawie 50% energii wydziela się w postaci ciepła na rezystorach. Nie podkręcisz tego sensownie do 2-3A, bo rezystory zamienią się w grzałkę 5-8W. Konieczna jest wymiana sterownika LED na przetwornicę step-down (buck) - czyli obniżającą napięcie.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
ODPOWIEDZ