Witam chciałem podmienic diodę bo jest zimna prąd jaki zmierzyłem 0,7A ,co trzeba odlutowac z tej płytki żeby zwiększyc prąd lub dolutowac na kanapkę
Zrobiłem pomiary przed płytką z rezystorami i jest tyle samo ,teraz to już całkowicie nic nie rozumiem ,pozdrawiam
mały mod
Zapomniałeś dodać, że zasilanie to akumulator żelowy 6V, co jest tutaj jakby dość istotnym aspektem "Sterownik LED" to po prostu rezystory ograniczające prąd. Płytka ze scalakiem to sterownik ON/OFF do przycisku (włącznika chwilowego).
Mam niestety złą wiadomość. Sprawność tego typu zasilania jest fatalna. Prawie 50% energii wydziela się w postaci ciepła na rezystorach. Nie podkręcisz tego sensownie do 2-3A, bo rezystory zamienią się w grzałkę 5-8W. Konieczna jest wymiana sterownika LED na przetwornicę step-down (buck) - czyli obniżającą napięcie.
Mam niestety złą wiadomość. Sprawność tego typu zasilania jest fatalna. Prawie 50% energii wydziela się w postaci ciepła na rezystorach. Nie podkręcisz tego sensownie do 2-3A, bo rezystory zamienią się w grzałkę 5-8W. Konieczna jest wymiana sterownika LED na przetwornicę step-down (buck) - czyli obniżającą napięcie.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)