Może to głupio zabrzmi, ale czy masz w Panelu Sterowania, w opcji "Dzwieki i urzadzenia audio" zaznaczone odpowiednie urządzenia?
i
Bo jesli to nie sa domyslne i jednoczesnie masz zaznaczoną opcję "uzyj tylko urzadzen domyslnych" (na drugiej graficzce jest u mnie pusta, lub nie sa zaznaczone wogole, to moze byc wlasnie taki objaw.
Momencik momencik
A dlaczego masz miec mikrofon w urzadzeniach odtwarzania ?
Mikrofon masz w urzadzeniach nagrywania, oraz wszystkie funkcje ktorych potrzebujesz.
Przynajmniej tak jest na Soundblastrach.
My definition is High Definition.
Bledy w pisowni sa celowe, zamierzone i chronione prawami autorskimi.
Uzywanie podobnych bledow jest zakazane i bezprawne ®
Pikom, kombinowałem z urządzeniami domyślnymi. Nic nie pomaga, ikrofon w odtwarzaniu się nie pojawia. Sterowniki dedykowane, z witryny Della. Starszych też próbowałem.
W moim stacjonarnym mam te opcje bez problemu i kombinowania i z mikrofonem mogę robić co chcę-myslę, że to sprawa sterowników.....ale nie wierzę, żeby nie dało się tego zrobić. Tylko jak?
Drucik, dzięki za podpowiedź, postaram się znaleźć chwilkę i spróbować.
Ld, tak właśnie, do zabawy w karaoke z programem Ultrastar, w swoim stacjonarnym PC-cie mogę śpiewając do mikrofonu słyszeć swój głos gdy zrobię "unmute" w zakładce "odtwarzanie" , w laptopie nie mam takiej opcji...a chcę by głos z mikrofonu był słyszany.
Calineczka pisze:Drucik, dzięki za podpowiedź, postaram się znaleźć chwilkę i spróbować.
Ld, tak właśnie, do zabawy w karaoke z programem Ultrastar, w swoim stacjonarnym PC-cie mogę śpiewając do mikrofonu słyszeć swój głos gdy zrobię "unmute" w zakładce "odtwarzanie" , w laptopie nie mam takiej opcji...a chcę by głos z mikrofonu był słyszany.
A odtwarzajac dzwiek wave mozesz wlaczyc nagrywanie? Mozliwe ze Twoja karta nie obsluguje full duplexu.
Chciałem kiedyś zrobić podobna rzecz, tzn słuchać to co nagrywa mikrofon i na laptopie, sony oraz hp, nie było takiej możliwość. Na stacjonarnym bez problemu. Rozwiązałem sprawę poprzez zakup zewnętrznej karty . Powodzenia
Aktualnie żadnej zewnętrznej nie używam, ponieważ skutecznie wyleczyłem się z laptopów . Kiedyś używałem Sound Blaster External .
W celu sprawdzenia, podłączyłem jeszcze przed chwilą do kompa i pięknie działa . Co prawda system to windows 7, ale pod viśtą na pewno też chulało.
Może chcesz się wymienić za jakaś latarkę ?
..ja absolutnie nie mam visty. A fe, wystrzegam się jak ognia, hulam na XP wszędzie.
Dzięki za propozycję, ale szkoda takiego Mercedesa do karaoke a innych zastosowań nie przewiduję. No i pudło ładne...ale duże. Jak nie znajdę rozwiązania software-owego to kupię jakąś taniochę pod USB żeby ten mikrofon było słychać, myslę że róznicy w jakości dźwięku przy tego rodzaju zastosowaniu nikt nie usłyszy