Jeśli ktoś podnosi temat stabilności systemu Windows Phone to uśmiecham się, bo przed oczami staje mi Koleżanka z pracy i jej odwieczne problemy ze służbową Nokią Lumią.
Przez pół roku trzy razy wymieniała telefon, bo nie była w stanie ogarnąć problemów z tym systemem.
Notorycznie telefon dość irytującym sygnałem domagał się ładowania, nawet jeśli był naładowany. Każda rozmowa była przeprowadzana podniesionym głosem, bo jeśli Koleżanka mówiła normalnie, to rozmówca jej nie słyszał. Podobno tak właśnie działa super system filtrowania szumów otoczenia podczas rozmowy w Windows Phone.
Jeśli ktoś dzwonił do Koleżanki, a Ona nie odbierała, to wcale nie dla tego, że nie mogła znaleźć telefonu w torebce, tylko akurat super stabilny system z kafelkami był uprzejmy zawiesić się uniemożliwiając odebranie połączenia. Podobnie było z rozmowami, których Koleżanka nie mogła zakończyć (rozłączyć).
Telefon był wymieniany trzy razy, za każdym razem na inny egzemplarz i żadnej poprawy.
Drugi Kolega używa cały czas zestawu słuchawkowego, bo inaczej jego aparat nie realizuje podstawowej funkcji telefonu, a poprzednie aparaty były podobno jeszcze gorsze i nie wiadomo na co trafi po wymianie.
Ja dostałem służbowego Samsunga na Androidzie klasy raczej
Low End i wzbudzam powszechną zawiść.
Prywatnie używam Samsunga Galaxy S III Lte i jestem bardzo zadowolony.
Telefon ani razu się nie zawiesił i działa bardzo płynie. Może dla tego, że ma 2GB RAM.
Przez rok użytkowania telefon mi nie pękł, ani nie dotknęła go żadna z mitycznych plag egipskich.
Tylko tylna obudowa załapała jakieś płytkie, mało widoczne ryski.
Jedyna moja uwaga jest taka, że mógłby być większy. Ale to już następny...
...A ponieważ temat traktuje o chińskich smartfonach, to poniżej podaję link do Forum poświęconego chińskim smartfonom.
http://telchina.pl
Życzę miłej lektury