krzycho_ pisze:skaktus , jaka słuchawka ? No właśnie wiem że same zalety Win 8.1 poza dwa wadami które dla mnie są krytyczne .
Brak AM na Windows Phone oraz brak Gmaila na którym mam wszystko zarówno prywatne jak i służbowe.
Fakt że na WP 8.1 brak ciekawego softu czy gier bym jeszcze jakoś zniósł ale dwa powyższe...
W telefonach które rozważałem brak było też jednej istotnej opcji , LTE którego mi aktualnie bardzo brakuje niekiedy.
Po co ci Auto Mapa ? Na androidzie to parodia GPS w stosunku do wersji na WinCE. Dodatkowo w zestawie z telefonem z WP masz całkowicie darmową nawigację GPS offline na cały świat, aktualizowaną nawet co kilka tygodni. Już N8 takie coś miała i działa to do dziś, mimo że system został porzucony. Jeszcze nie tak dawno też tylko AM, jednak sprawdziłem inne programy i widać że AM coraz bardziej odstaje od konkurencji.
Brak softu na WP ? A sprawdzałeś sklep ? Po 2 co to znaczy że brak ciekawych gier czy aplikacji ? Tego są setki, lepsze lub gorsze tak samo jak na Androida.
O WP myślałem tak samo jak ty. Już prawie miałem kupić Samsunga K Zoom, ale jak siadłem do andka na Wiko to wcale tak super nie było. Aplikacji pełno, połowa z nich nigdy nie aktualizowana, część w ogóle nie działa. Poinstalowałem trochę apek, była radocha i po kilku dniach już apek nie używałem. Jedyne co po nich zostało to mulący system i znikające ikony z ekranu. WP też nie jest bez wad, jednak mi duzo bardziej odpowiada jego prostota, niezawodność, szybkość.
PS-Tak jak inni piszą, Gmail współpracuje z WP bez problemu.