Piękna. "Ale jest parę ale"

Latarka posiadała zasilanie 4 x 18650 równolegle. 3 x XM-L łączone także równolegle. Pomiar prądu w trybie High 5A przed driverem (driver pewnie poniżej 90% sprawności). Dwa tryby Low i High (strobo ukryte). Sterowanie stycznikiem.
Połowa możliwości latarki, ogniw i brak właściwych trybów.
MODYFIKACJA
Zmiana zasilania na szeregowe. Panasonic 3100mAh protected. Akusy wykorzystane w 100%.
Tylna płytka stykowa i przednia z driverem zostały wymienione. Z laminatu miedziowanego 1,5mm wykonałem nowe płytki stykowe. Odrysowałem od orginalnych i obrobiłem.
Sprężynki obcięte do wysokości 6mm. Uginają się ok 2,5mm podczas dokręcania "dupki".
Całość została dobrana do wymiaru ogniw protected.

Układ szeregowy.
(ten biały o-ring jest tylko do przytrzymania barerii do zdjęcia)

Tylna płytka stykowa wchodzi w przefrezowania od baterii. Blokuje to obrót podczas dokręcania "dupki" (otwory w płytce są niepotrzebne, zostały z innych koncepcji zamykania)

Docisk tylnej płytki. Krążek z laminatu wklejony jest na dwustronnej taśmie z elastycznym środkiem. Trzy warstwy. Podczas dokręcania uginają się sprężyny i taśma z krążkiem.

Akusy zakładamy od tyłu, nakładamy płytkę stykową i zakręcamy "dupkę"
STEROWANIE
Driver MR2007Vxx z dodatkowym sterowaniem. Mrelektronik dorobił płytkę z procesorem Attiny10.
W mojej wersji jest:
-sterowanie stycznikiem. Włączane 1,5 s klik (wyłączane tak samo)
-2% - 25% - 50% - 100%
-zabezpieczenie termiczne
Wszystkie driwery Mrelektronik z cyfrową regulacją PWM można sterować takim układem.
Procesor można zaprogramować dowolnie. Dla przykładu: ochrona ogniw, inne tryby, voltomierz cyfrowy.

Byłem poświecić na zewnątrz. Uśmiech nie zejdzie mi z twarzy pewnie z tydzień

Beamschot'y zrobię w tygodniu.