kolejna latarka wpadła w moje łapy. Szukałem coś do kieszeni, coś na R2 i zasilanie 16340. SOLARFORCE od razu mi wpadła w oko. Wygląda tak:

Jakość wykonania lepsza niż w większości produktów z dx. Porównałbym do Ultrafire 502B która miałem jakiś czas temu.

Jedyną wade jaką znalazłem do teraz to zalakierowane body w środku, widać że niechcący.
CDN...
Testuje latarkę od wczoraj i mogę już coś więcej o niej napisać.
Może zacznę od końca, a mianowicie latarkę można stawiać na dupce co ma swoje zalety, szczególnie kiedy zabraknie w domu prądu i światło odbite od sufitu budzi złość w sąsiadach "dlaczego on ma prąd a my nie"

Co dalej: jest możliwość wymiany całych modułów. Driver którego jeszcze nie wydłubałem ma średnice 17mm i jest bardzo ładnie przylotowany cyna nie przypominającej ołowiu. Podoba mi sie rozłożenie trybów w Solarforce. Hi jest bardzo mocny, Mid w sam raz kiedy nie potrzeba dużej ilości światła a Lo jest nie jest za słaby. Ogólnie jest w sam raz. Disco i SOS pomijam bo to dla mnie nieprzydatny bajer chyba że ktoś lubi bawić się w tajne służby:
wielokrotnie sprawdzony motyw za szybko jadącym autem przed nami, czyli stobo w lusterko wsteczne czy gdzies żeby kierowca widział i zjeżdza na pobocze haha ilu kolegów się nabrało i było trochę śmiechu. Nie polecam takiej zabawy bo można się nadziać na prawdziwych tajniaków albo kogos oślepić.
Wracając do trybów Hi jest bardzo mocny i wysysa liona ultrafire 1000mA w 30min, później światło blednie. Sredni tryb to cos ok 90min. Kolejność trybów to hi/mid/lo/strobe/sos Wolałbym żeby latarka zmieniała tryb na niższy zamiast przygasać i mam zamiar wpakować do niej sprawdzone SKU 6190. Dodatkowo tryby będą szły od najsłabszego i dodatkowo będzie pamięć ostatnio używanego, czego w oryginale brakuje.
Na pełnej mocy w pokoju latarka nagrzewa się do max ok 44'C na body. W środku ok 58. Tryb średni nie robi na niej wrażenia. Dosyć szybko po włączeniu temperatura pojawia się na obudowie.
Jak świeci
0,5m od sufitu tryb HI

to samo w Mid

to samo low

to samo w porównaniu do Romisena RC-G2 romi po prawej, L2 na prawie pełnym aku

Bardzo podoba mi sie kolor światła, jest biały jasny bez żadnych naleciałości, zielonego , różowego, fioletowego, kakaowego itp.
Po dłuższym używaniu stwierdzam że do większości zastosowań wystarczy średni tryb który jest mocny a wysoki to dopalacz który jak dla mnie za szybko wysysa prąd żeby go używać dłużej. Strobo jest wolniejsze i wyjątkowo mocno daje po oczach. Cena 15.10$ to okazja i L2 jest jedna z lepszych latarek jakie kupiłem na DX.