jako że jesteśmy na forum latarkowym, szukam dla siebie rowera pasującego do którejś z moich latarek

Generalnie w rowerach nie mam innego doświadczenia poza marketowymi wynalazkami. Mój ostatni rower "górski" kupiłem chyba z 10 lat temu w markecie za 500zł, nigdy w nim nie przestał skrzypieć amortyzator, tylną (i przednią chyba też) przekładnię wymieniałem na używaną z poprzedniego, starszego chińczyka (akurat trafiła się Shimano, ale jaka - czy dobra, czy najtańsza nie wiem). Ostatnio siadł hamulec tylni (typu V). Kupiłem nową linkę - okazało się, że to jednak zbroja się złożyła, a nie linka... I tutaj doszedłem do punktu, że koniec z marketówkami/chińczykami, których naprawy końca nie mają. Nigdy nie siedziałem na dobrym, markowym rowerze, więc moje wymagania pewnie nie są górnych lotów, ale jak to się mówi, apetyt rośnie w miarę jedzenia...
Na rower chciałbym przeznaczyć 1000-2000zł, jeżeli naprawdę warto - dołożę więcej. Raczej nowy rower niż używany. Rower do jazdy głównie po terenach wiejskich, drogach asfaltowych, polnych, leśnych stąd wydaje mi się, że szukam czegoś pomiędzy górskim a trekkingowym. Ważne, żeby miał możliwość przymocowania fotelika (Hamax). Mam 188cm/75kg. Nie wiem na ile można to wyeliminować parametrami kierownicy, ale w poprzednim rowerze miałem problem z bólem nadgarstków, kierownica była w nim lekko zagięta, nieznacznie pomogło zamontowanie rogów, żebym mógł trzymać kierownicę "w pionie".
No i najważniejsze - kierownica z miejscem na montaż latarki/latarek