Moja wersja to 219 nichia Black.
Dobre wykonanie, nie odbiega od standardów porządnych firm.
Wszystkie szczegółowe informacje znajdują się TU
A to kilka fotek i porównań z innymi mini latarkami.

Porównywałem na zewnątrz X7 i D4 i parametry na papierze nie są przesadzone. Natomiast trzeba pamiętać o czasie. Po kilkunastu sekundach zadziała zabezpieczenie termiczne.
Jak widać latarka ma też wady np. brak jakiegoś miejsca na smyczkę. Jest mała i nie koniecznie może pasować do wielkich dłoni, a z tubą na 18350 to już prawdziwe maleństwo.
Bardzo fajne UI. Wskaźnik naładowania ogniwa, temperatury latarki i dostęp do TURBO to nie zawsze standardy niestety, a tu jest. W D4 jest bardzo dobrze rozwiązana sprawa sterowania jasnością, nie za wolno jak w Imalencie DN11. UI v2 jest spoko i da się opanować.
Postanowiłem edytować i dopisać DRUKOWANYMI, aby nie wprowadzać w euforię lumenów.
LATARKA TO ZABAWKA
Po kilkunastu sekundach mamy zjazd jasności związany z działaniem zabezpieczenia termicznego. Wykres w postach poniżej. Jednak gdy latarka wyląduje w wodzie [zimnej] sterownik podkręca powoli jasność. Jak ktoś chcę w tych wymiarach "prawdziwą" latarkę a nie zabawkę o zbyt wielu lumenach to np. Zebralight robi takie.
Mimo wszystkim uwagom i minusom polecam z czystym sumieniem Emisar D4.
Latarka świeci bez problemu ciągiem ~400lm.