1. To jest oryginalny mod niemodyfikowany przeze mnie
2. Po rozpoczęciu się problemów i jakichś próbach oczyszczenia tego/poprawienia niektórych lutów/dołożenia lutu na sprężynkę
3. Stan dzisiejszy (po jeszcze jakichś drobnych poprawkach, które tylko na chwilę usunęły problem)

Nie chcę tu robić jakiejś antyreklamy, ocenę stanu tego elementu pozostawiam wam. Dodam tylko, że osoba której dałem to do poprawki stwierdziła mniej więcej, że jest tu nieźle nas*ane.
Ale ja się na tym nie znam i nie wiem jak powinno być żeby było dobrze (i mam jak każdy klient do tego prawo). Chcę tylko żeby działało tak jak powinno.
Wymiana diody przeze mnie nie jest związana z tym problemem, zniszczyłem ją dokręcając pigułę bez plastikowego dystansu (zdj. na dole), nie wiedziałem, że jego brak to spowoduje.
maciex93 pisze:Czemu się nie odezwałeś gdy był problem?
O tego typu problemach zawiadomiłem już wiadomością z 19-07-2016.
vin324pl pisze:A jak wyglądają przewody zalutowane na podłożu może gdzieś któryś ma kontakt z reflektorem ?
Nie jestem pewien czy o to chodzi, w oryginale tak: . . . . . . . . . . teraz:

ale rzeczywiście możliwe, że druciki po dociśnięciu

stykają z reflektorem i ten plastikowy dystans jest niewystarczający. Muszę to stestować i poobserwować.
Bocian pisze:Próbowałeś dokręcić pigułę w tej głowicy
Tzn co nazywasz pigułą a co głowicą?
maciex93 pisze:Wykręcić pigułę, sprawdzić stan kabli zasilających diodę, czy nie mają uszkodzonej izolacji.
Właśnie pod tym kątem będę teraz testował.
Dziubek pisze:A to przerywanie jest na różnych ogniwach ? Bo na mój gust to na zdjęciu ma wklęśnięcie i może ono powodować problem.
Tak, na 3 różnych. Wklęśnięcie powstało na 3 ogniwasz z czasem właśnie przez standardowe dokręcenie przodu i tyłu, ale tu akurat nic nie modyfikowałem, samo powstało.
Pyra pisze:Moim zdaniem, to może być objaw tego, że ogniwo ma za ciasno i napierając na sterownik, spowodowało uszkodzenie ścieżki, lub jakiegoś lutu wewnątrz
Mogło tak być, ale taki sam nacisk był od początku więc myślałem, że tak musi być.
Na razie jednak obstawiam winę dystansu/kabli obok diody, a raczej tego, że co jakiś czas wykręcałem/wkręcałem pigułę w celu wymiany/czyszczenia reflektora i te kable może się obluzowały i zaczęły stykać z aluminiowym reflektorem. Cdn...