Robiłem zdjęcia na tym samym ustawieniu balansu bieli - sun. Następnym razem zmienię to i ustawię krótszy czas naświetlenia (a może zmniejszyć czułość?).
A oto pozostałe wczorajsze fotki:
PrezesBM - biała ciepła 22000 mcd 5 mm
PrezesBM - biała 60000 mcd 5mm
Led-Labs - biała 56000 mcd 35 stopni 5mm
DX - biała 5mm
PrezesBM - biała 60000 mcd 10mm
Led-Labs - biała 58000 mcd 25stopni 10mm
TME - HB10B-439AWCA (niestety, mogłem (20% szans) zamienić tą diodę z następną)
Artronic - biała 20000 mcd 10 stopni (patrz wyżej)
DX - biała 10 mm
Niestety, wczoraj miałem jeszcze jedną diodę do sfotografowania, ale ... (piiiii!

) - 5 mm ciepłą z Artronic'a
"Czerwień" diody ciepłej z TME wyszła dobrze, za to ta od PrezesaBM, w rzeczywistości wydaję się być bardziej czerwona (mniej żółta), niż na fotce. Za to ta z Artronica (niesfotografowana) jest "bladożółta". Dioda LM520 z TME na tym tle wyszła "mało ciepła" i tak też to widać. Dodam, że fluxy "ciepłe" na ogół są żółte bez dodatku czerwieni (mam nadzieję, że to co napisałem jest w miarę zrozumiałe!

).
Ze skupionych (wąskich?

) diod 10 mm najprzyjemniejsze światło ma dioda z DX. Niespecjalnie wyszło to na fotce.
Mam też sporą kolekcję "fluxów". Postaram się w weekend zrobić jakieś stanowisko do fotografowania i przy okazji powtórzyć te ostatnie. Choć może jeszcze poczekam, bo ostatnio pojawiły się (jeszcze nie mam) na alledrogo diody 5 (4,8?) mm z "płaskim czołem" - ciekawa alternatywa dla fluxów.
P. S. Jeszcze jakieś sugestie dotyczące technicznej strony fotek?