Fluxor pisze:Nie lepiej jest kupić gotową lampkę do czytnika a nie nosić takiego pająka, w którym nigdy nie wiadomo kiedy się coś urwie albo przepali?
heh - pewnie że lepiej - za 9zł już można lampke kupić - z nudów wczoraj tego pająka zrobiłem.
[ Dodano: 7 Marzec 2014, 19:46 ]
Jak tanio mógłbym zrobić taką lampeczke - zamierzam wywalić te baterie Ni-Mh i założyć baterie z noki bl-4c 860mAh 3.7V - czy jakaś żarówka - dioda będzie się nadawała żeby podpiąć ją bezpośrednio pod taką baterie ? Niby wyczytałem, że nie powinno się podpinać diod bezpośrednio pod baterie bez drivera, ale w przypadku jakieś zwyczajnej żaróweczki 3.6V to będzie to samo = spada napięcie = słabiej świeci - tylko chyba każda dioda będzie pobierała mniej od żarówki takiej jak widać w poście wyżej ?
By they way wiem, że mogę kupić w sklepie, ale lubie się tak pobawić czasami jak dziecko z kabelkami

Po za tym nie ma jak swoja konstrukcja
Przedstawiam wam nową wersje lampki do czytnika DIY - nazwa projektu "PAJĄK v2"
Pająk v2 - posiada baterie z noki - zastosowano również pożądne kable o większym przekroju. Zastosowano żarówkę 3.8V 0.2A - ciekawe ile będzie świecić na tej baterii
Jakieś sugestie ? W wersji v3 może wymiana żarówki na jakąś led lub dioda + sterownik (ktoś ma jakieś namiary na komplet tanio)?