Tomek 210 masz całkowitą rację.Sam w sakie wożę pakiet od DeWalta.I jest mi z tym dobrze.Ale jak trzeba mam naładowany w 15 min.Lampka super na rower.Dałbym tylko większy radiatorek.Na kierownicy waga nie ma większego znaczenia(no bez przesady)
Pozdro Wszystkim
Czołówki 7xXP-G
Z tą wagą to rzeczywiście rowerzyści troszkę przesiadają, ale ja mam na to sposób a mianowicie taki:
Pożyczam takiemu moje światełko, że by sobie troszkę wieczorem pojeździł i gdy już musi oddać okazuje się, że waga mu w ogóle nie przeszkadza i pyta na kiedy mógłbym mu taką lampkę zrobić. No cóż człowiek szybko przyzwyczaja się do luksusów
Ps. Jak zwykle Midi twoja robota jest wyśmienita
Pożyczam takiemu moje światełko, że by sobie troszkę wieczorem pojeździł i gdy już musi oddać okazuje się, że waga mu w ogóle nie przeszkadza i pyta na kiedy mógłbym mu taką lampkę zrobić. No cóż człowiek szybko przyzwyczaja się do luksusów
Ps. Jak zwykle Midi twoja robota jest wyśmienita
Pozdrawiam,
Leszek W.
Leszek W.
He he, koledzy moi mili, tyle priorytetów ile zainteresowanych, ludzie naprawdę są indywidualistami jednak życie zawęża ich wybory do kilku typów, reklamy budują fałszywe potrzeby a ludzie łapią tą przynętę. Każdy ma rację, swoją rację a przekonywanie innych że " moja racja " jest tą najcelniejszą nie ma tu sensu. Jeden chce mieć taką drugi siaką a trzeci to by se coś zjadł bo zgłodniał akurat . To właśnie dla tego buduje dla ludzi lampki na ich indywidualne życzenie , dokładnie lub prawie dokładnie taką jaką by chcieli mieć, chcesz lekką , proszę, chcesz bardzo mocną, nie ma sprawy. W tym momencie coraz bardziej zaczyna ograniczać nas tylko i wyłącznie pomysł na lampkę , diody coraz mniejsze, coraz jaśniejsze, akumulatory pojemniejsze. Macie pomysły, budujcie, twórzcie swoje idealne lampki, od tego jest forum, cieszę się że są ludzie którzy bronią swoich idei, każdy jest , nie udowadniajmy na siłę co jest lepsze, to co innemu pasuje idealnie drugiemu nie musi .
Wojtek_krakow - rozmawiałem z Edkiem, szukasz drivera, napisz do Niego na PW może coś ustalicie . Jeśli chodzi o małą lampkę to chyba kroczysz dobrą drogą, uważam że 3xXP-G jest chyba najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o Twoje priorytety.
Tomek210 - driver Edima ma 35mm średnicy, lampka 7xXP-G nie musi być ciężka, nie powinno być z tym problemów.
Jak mnie najdzie spróbuję zbudować lampkę na kolimatorze Ledlinka 5xXP-G w której priorytetem będzie wielkość i waga, mam inne uchwyty rowerowe niż Ledlensera które pozwolą na mocowanie samej głowicy do uchwytu bez konieczności stosowania korpusu środkowego i zakrętki.
Pozdrawiam serdecznie, wasze uwagi są dla mnie cenne, zdobywam doświadczenie mimo że na rowerze jeżdżę sporadycznie ( ale już się rozglądam za pojazdem dla siebie, skończyłem na tym że jednak złożę go chyba z części )
Wojtek_krakow - rozmawiałem z Edkiem, szukasz drivera, napisz do Niego na PW może coś ustalicie . Jeśli chodzi o małą lampkę to chyba kroczysz dobrą drogą, uważam że 3xXP-G jest chyba najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o Twoje priorytety.
Tomek210 - driver Edima ma 35mm średnicy, lampka 7xXP-G nie musi być ciężka, nie powinno być z tym problemów.
Jak mnie najdzie spróbuję zbudować lampkę na kolimatorze Ledlinka 5xXP-G w której priorytetem będzie wielkość i waga, mam inne uchwyty rowerowe niż Ledlensera które pozwolą na mocowanie samej głowicy do uchwytu bez konieczności stosowania korpusu środkowego i zakrętki.
Pozdrawiam serdecznie, wasze uwagi są dla mnie cenne, zdobywam doświadczenie mimo że na rowerze jeżdżę sporadycznie ( ale już się rozglądam za pojazdem dla siebie, skończyłem na tym że jednak złożę go chyba z części )
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
A wiecie co dla mnie jest najcenniejsze? Nie ilość światła (choć lubię jak jest go dużo), nie niska waga (choć nie zawsze chce mi się z HIDem ganiać), nie inne czynniki tylko to, że każde światełko Midiego jest trochę inne, indywidualne, autorskie i stworzone z jakąś myślą i celem. To mi się podoba najbardziej Dla tego też nie wątpię, że Midi już coś nowego tworzy... Czekamy więc na nową niespodziankę
Pozdr.
Pikom
Pikom
-
Midi masz racje, nie ma co przekonywać nikogo do swoich poglądów.
Podzieliłem się swoim zdaniem jako rowerzysty, choćbym bardzo chciał, i tak pewnie bardzo subiektywnym
ps. dla tych którzy myślą że dla rowerzystów liczy się przede wszystkim to by się nie zmęczyć i liczy się każdy gram, polecam moją relację z wypadu na Babią Górę 1725 m.n.p.m. - na rowerze oczywiście.
http://feels3.bikestats.pl/index.php?did=341741
Kiedyś ją powtórzę w większym gronie...nocą
Podzieliłem się swoim zdaniem jako rowerzysty, choćbym bardzo chciał, i tak pewnie bardzo subiektywnym
ps. dla tych którzy myślą że dla rowerzystów liczy się przede wszystkim to by się nie zmęczyć i liczy się każdy gram, polecam moją relację z wypadu na Babią Górę 1725 m.n.p.m. - na rowerze oczywiście.
http://feels3.bikestats.pl/index.php?did=341741
Kiedyś ją powtórzę w większym gronie...nocą
Zastanawiam się czy gościa nie oślepi jak zbliży twarz do białej ściany skalnej może by tam jeszcze wmontować czujnik światła ściemniający automatycznie według pomiaru powracającego światła? A wnętrze tam gdzie są te druty to wogóle wartoby zalać żywicą
Co do światełek rowerowych to ja jestem za wersją c) 80g
Co do światełek rowerowych to ja jestem za wersją c) 80g
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
Nie oślepi bo nie będzie chodził na maxie, dodatkowo będzie używana głównie w Tatrach i do celów doświetlania zdjęć... "a tam gdzie są druty" to będzie przedsionek piekieł więc żadna żywica tego nie wytrzyma xDLiro pisze:Zastanawiam się czy gościa nie oślepi jak zbliży twarz do białej ściany skalnej
Jej posiadacz do znakomity fotograf jaskiniowy członek naszego stowarzyszenia.
Howito