Czołówki 7xXP-G

Oświetlenie montowane na głowie
jarcyk

Post autor: jarcyk »

Tomek 210 masz całkowitą rację.Sam w sakie wożę pakiet od DeWalta.I jest mi z tym dobrze.Ale jak trzeba mam naładowany w 15 min.Lampka super na rower.Dałbym tylko większy radiatorek.Na kierownicy waga nie ma większego znaczenia(no bez przesady)
Pozdro Wszystkim
Awatar użytkownika
leszekw

Post autor: leszekw »

Z tą wagą to rzeczywiście rowerzyści troszkę przesiadają, ale ja mam na to sposób a mianowicie taki:
Pożyczam takiemu moje światełko, że by sobie troszkę wieczorem pojeździł i gdy już musi oddać okazuje się, że waga mu w ogóle nie przeszkadza i pyta na kiedy mógłbym mu taką lampkę zrobić. No cóż człowiek szybko przyzwyczaja się do luksusów

Ps. Jak zwykle Midi twoja robota jest wyśmienita :!:
Pozdrawiam,
Leszek W.
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

He he, koledzy moi mili, tyle priorytetów ile zainteresowanych, ludzie naprawdę są indywidualistami jednak życie zawęża ich wybory do kilku typów, reklamy budują fałszywe potrzeby a ludzie łapią tą przynętę. Każdy ma rację, swoją rację a przekonywanie innych że " moja racja " jest tą najcelniejszą nie ma tu sensu. Jeden chce mieć taką drugi siaką a trzeci to by se coś zjadł :wink: bo zgłodniał akurat :mrgreen: . To właśnie dla tego buduje dla ludzi lampki na ich indywidualne życzenie , dokładnie lub prawie dokładnie taką jaką by chcieli mieć, chcesz lekką , proszę, chcesz bardzo mocną, nie ma sprawy. W tym momencie coraz bardziej zaczyna ograniczać nas tylko i wyłącznie pomysł na lampkę , diody coraz mniejsze, coraz jaśniejsze, akumulatory pojemniejsze. Macie pomysły, budujcie, twórzcie swoje idealne lampki, od tego jest forum, cieszę się że są ludzie którzy bronią swoich idei, każdy jest , nie udowadniajmy na siłę co jest lepsze, to co innemu pasuje idealnie drugiemu nie musi :cool: .
Wojtek_krakow - rozmawiałem z Edkiem, szukasz drivera, napisz do Niego na PW może coś ustalicie :wink: . Jeśli chodzi o małą lampkę to chyba kroczysz dobrą drogą, uważam że 3xXP-G jest chyba najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o Twoje priorytety.
Tomek210 - driver Edima ma 35mm średnicy, lampka 7xXP-G nie musi być ciężka, nie powinno być z tym problemów.
Jak mnie najdzie spróbuję zbudować lampkę na kolimatorze Ledlinka 5xXP-G w której priorytetem będzie wielkość i waga, mam inne uchwyty rowerowe niż Ledlensera które pozwolą na mocowanie samej głowicy do uchwytu bez konieczności stosowania korpusu środkowego i zakrętki.
Pozdrawiam serdecznie, wasze uwagi są dla mnie cenne, zdobywam doświadczenie mimo że na rowerze jeżdżę sporadycznie ( ale już się rozglądam za pojazdem dla siebie, skończyłem na tym że jednak złożę go chyba z części :roll: )
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

A wiecie co dla mnie jest najcenniejsze? Nie ilość światła (choć lubię jak jest go dużo), nie niska waga (choć nie zawsze chce mi się z HIDem ganiać), nie inne czynniki tylko to, że każde światełko Midiego jest trochę inne, indywidualne, autorskie i stworzone z jakąś myślą i celem. To mi się podoba najbardziej :) Dla tego też nie wątpię, że Midi już coś nowego tworzy... Czekamy więc na nową niespodziankę ;)
Pozdr.
Pikom
wojtek_krakow

Post autor: wojtek_krakow »

Midi masz racje, nie ma co przekonywać nikogo do swoich poglądów.
Podzieliłem się swoim zdaniem jako rowerzysty, choćbym bardzo chciał, i tak pewnie bardzo subiektywnym :)

ps. dla tych którzy myślą że dla rowerzystów liczy się przede wszystkim to by się nie zmęczyć i liczy się każdy gram, polecam moją relację z wypadu na Babią Górę 1725 m.n.p.m. - na rowerze oczywiście.

http://feels3.bikestats.pl/index.php?did=341741

Kiedyś ją powtórzę w większym gronie...nocą :D
Liro

Post autor: Liro »

Zastanawiam się czy gościa nie oślepi jak zbliży twarz do białej ściany skalnej :mrgreen: może by tam jeszcze wmontować czujnik światła ściemniający automatycznie według pomiaru powracającego światła? A wnętrze tam gdzie są te druty to wogóle wartoby zalać żywicą ;)

Co do światełek rowerowych to ja jestem za wersją c) 80g :mrgreen:
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
Awatar użytkownika
Ragrastin

Post autor: Ragrastin »

Liro pisze:Zastanawiam się czy gościa nie oślepi jak zbliży twarz do białej ściany skalnej :mrgreen:
Nie oślepi bo nie będzie chodził na maxie, dodatkowo będzie używana głównie w Tatrach i do celów doświetlania zdjęć... "a tam gdzie są druty" to będzie przedsionek piekieł :twisted: więc żadna żywica tego nie wytrzyma xD
Jej posiadacz do znakomity fotograf jaskiniowy członek naszego stowarzyszenia.
Howito
ODPOWIEDZ