Lampki skończone, nigdy w życiu się tak nie namęczyłem jak z tymi tutaj, czołówka to bardzo skomplikowana konstrukcja i jest bardzo czasochłonna, na jedną taką lamę poświęciłem około 40h pracy. W piątek lampki trafią do właściciela i on je ostatecznie sprawdzi, będą pracowały w trudnych warunkach, starałem się dopracować je jak tylko mogłem i mam nadzieję iż dadzą radę. Światełka będą znajdowały się nie raz około 1m pod wodą mam nadzieję iż podołają

takim wyzwaniom. Wracając do lampek, jak wcześniej wspomniałem siedzi w nich nowa konstrukcja Edima , driver step-up , napięcie zasilania 6V-18V, wskaźnik poziomu aku rozpoznaje dwa napięcia aku paków 7,4V i 11,1V, wyższe napięcie powodują iż wskaźnik nie działa poprawnie jednak lampka po za ty funkcjonuje ok. Jako nowość w driverze mamy set-up, wybiera się go tak, na wybrany trybie wyłączamy lampkę na 2-3s, po ponownym włączeniu szybko wklikujemy trzy klik, lampka wchodzi w stan programowania, dioda sygnalizacyjna miga na czerwono wskazując ilością mignięć numer trybów który programujemy. Wejść w set-up można tylko po wcześniejszym wyłączeniu lampki, po włączeniu mamy na to około 3s, po tym czasie możliwe jest tylko zmienianie trybów, dzięki temu ciężko będzie przez przypadek wybrać set-up. Pętla do programowania jasności składa się z 12 stopni jasności ciągłej oraz 2 tryby strobo znajdujące się po obu końcach pętli, mniej więcej wygląda to tak:
strobo 1 - 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12- strobo 2. Lampka podczas programowania startuje zawsze z tej jasności na której znajdowała się latarka w momencie wejścia w set-up. Jak widać sami możemy zdecydować czy chcemy mieć 4 tryby ciągłe ( bo tyle trybów posiada ) czy może na dowolnym z nich ustawić jedno z dwóch rodzajów strobo. Do wyboru mamy także sposób sterowania driverem, możemy to realizować pełnym prądem zasilania lub za pośrednictwem mosfeta czyli nisko prądowo ( kontaktron lub dowolny włącznik )
Może troszkę to zagmatwałem ale tak to mniej więcej funkcjonuje.
A jeśli chodzi o całokształt to lampka wygląda właśnie tak.

Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.