Modyfikacja tego czegoś z Allegro
- extreme_ilumin
Modyfikacja tego czegoś z Allegro
Witam władców światła.
Siedząc przed kompem nawiedziła mnie dziwna myśl a zarazem pomysł żeby coś zrobić a dokładnie zmodyfikować takie "cudo" rodem z Alledrogo.
Chodzi mi o Wasze propozycje czym nadziać BODY tego wynalazku żeby zaczęło świecić a nie tylko wyglądać.
http://allegro.pl/mega-latarka-z-zoom-d ... 41445.html
Licze na jakieś ciekawe propozycje modu a nie wypowiedzi starych forumowiczów typu " mam miotacz światła za dziewięć stówek a ta Twoja zabawka służy mi do otwierania wody z chmielu".
Siedząc przed kompem nawiedziła mnie dziwna myśl a zarazem pomysł żeby coś zrobić a dokładnie zmodyfikować takie "cudo" rodem z Alledrogo.
Chodzi mi o Wasze propozycje czym nadziać BODY tego wynalazku żeby zaczęło świecić a nie tylko wyglądać.
Licze na jakieś ciekawe propozycje modu a nie wypowiedzi starych forumowiczów typu " mam miotacz światła za dziewięć stówek a ta Twoja zabawka służy mi do otwierania wody z chmielu".
Ostatnio zmieniony czwartek 05 lip 2012, 16:17 przez extreme_ilumin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Calineczka
- Kontakt:
...po pierwsze spróbuj u nas znaleźć taką wypowiedź. Może fora pomyliłeś?extreme_ilumin pisze:Licze na jakieś ciekawe propozycje modu a nie wypowiedzi starych forumowiczów typu " mam miotacz światła za dziewięć stówek a ta Twoja zabawka służy mi do otwierania piwa".
...po drugie nie promujemy tu, a nawet walczymy z wszelkimi formami reklamy alkoholu....
...po trzecie najstarszy forumowicz mówi Ci, że dopóki nie zobaczymy bebechów nikt nie powie Ci co i jak? Nie przypominam sobie, by u nas ktoś tą latarkę pokazywał. Sądząc po opisach i bazując na jakimś tam doświadczeniu radzę omijać szerooookim łukiem ten wynalazek...
Tutaj nie ma co modować, uwierz mi na słowo. Chyba, że chcesz ładować kasę w to coś i sam się przekonać co się stanie z diodą kiedy się przegrzeje. Ta latarka nie jest zdolna odprowacić należytej ilości ciepła z diody. Piguła trzyma się na 4 wąskich kawałkach aluminium, a do wymiany byłoby praktycznie wszystko, od włącznika poczynając. Naprawdę szkoda pieniędzy, bo podejrzewam, że za kasę wydaną na modyfikację kupisz np. wmiarę dobrego Romisena, który 200 lumenami przebije te 500 i jeszcze Ci zostanie na to co chciałeś tym otwierać. Nie piszę tego z wiatru, miałem taką od kolegi do podrasowania i wiem co mówię. Zresztą temat podobnego urządzenia, był już omawiany kilka razy np.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=8350
Jeśli chcesz ją zatrzymać Twoja sprawa, ale zauważ że sprzedawca nic nie pisze o gwarancji, a może być potrzebna jeśli chcesz z tym jeździć na rowerze, a tym bardziej kiedy złapie Cię deszcz po ciemku a w Bielsku o to nie trudno
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=8350
Jeśli chcesz ją zatrzymać Twoja sprawa, ale zauważ że sprzedawca nic nie pisze o gwarancji, a może być potrzebna jeśli chcesz z tym jeździć na rowerze, a tym bardziej kiedy złapie Cię deszcz po ciemku a w Bielsku o to nie trudno
- extreme_ilumin
Właśnie ciekawość jest często przyczyną wszelkich odkryć i wynalazków oraz motorem postępu naszej cywilizacji.extreme_ilumin pisze:tak właśnie myślałem że niewarto w to coś inwestować.
Czysta ciekawość mną kierowała co Wy na to
Temat uważam za zamknięty
Doświadczenie jakie nabyłeś przy tej okazji też ma swoją wartość, w przyszłości już będziesz mniej więcej wiedział czego unikać w temacie latarek.
_
Re: Modyfikacja tego czegoś z Allegro
1. Wydaje mi się że latarka tego typu do przeróbek się nie nadaje.extreme_ilumin pisze:Witam władców światła.
2. Widzę, że kolega już jak stary wyjadacz określa latarkę mianem "to coś", moim zdaniem jest to latarka mimo że nie ma ani 500lm ani nie kosztuje 900zł
3. Wręcz przeciwnie - warto jeżeli ma być tym co kupujesz, bez chęci przeróbek, do standardowego użytkowaniatak właśnie myślałem że niewarto w to coś inwestować
4. Mam taką latareczkę w ofercie i uważam że jak na swoją cenę jest dobrym produktem
5. Nie podam linku bo zaraz "dziadek" mnie na pw zmolestuje, natomiast w niedługim czasię pojawi się w dobrej cenie w kąciku dealerskim - za około połowę ceny z przytoczonej oferty.
- Calineczka
- Kontakt:
Skoro dioda nie ma chłodzenia, to przy tych 100 l musi dostawać koło 1W. Przy braku odprowadzania ciepła, ten 1W ugotuje diodę.Polek pisze:ta latarka się nadaje do używania tak jak przyjdzie, do modowania nie bo... tam nie ma co modować, dioda co widać po beamie to rzeczywiście XR-E ale wisi w powietrzu, daje nie wiem, ze 100LM? do jazdy po asfalcie w środku nocy jest ok.
Witam
Dobry przykad "DIODA w POWIETRZU" to np. MXDL SA-28 q5 w sumie fajna lampka jak na q5 ale wymaga interwencji ...
1) Jak pierscien z dziura ma dociskac mpcb i rozprzaszac - przewodzic cieplo?
2) troche miedzi i juz jest lepiej
3) wymiana drivera bo nadawal sie do ...
4) jedno w drugie i mamy wkoncu lampke ktora nie trzeba bedzie WYMIENIC za 3 miesiace...
A szczerze "piszac" do XR-e rediator 5cm *5cm* 2cm Slupkowy czyli jeden z najlepszych konstrukcji do ledow nie daje diodzie konfortu przy 1A trzeba zastosowac wentylator a wiec co sadzicie o zywotnosci diody w tej latarce ... najlepiej odpowiedzcie sobie sami
Pozdrawiam
Dobry przykad "DIODA w POWIETRZU" to np. MXDL SA-28 q5 w sumie fajna lampka jak na q5 ale wymaga interwencji ...
1) Jak pierscien z dziura ma dociskac mpcb i rozprzaszac - przewodzic cieplo?
2) troche miedzi i juz jest lepiej
3) wymiana drivera bo nadawal sie do ...
4) jedno w drugie i mamy wkoncu lampke ktora nie trzeba bedzie WYMIENIC za 3 miesiace...
A szczerze "piszac" do XR-e rediator 5cm *5cm* 2cm Slupkowy czyli jeden z najlepszych konstrukcji do ledow nie daje diodzie konfortu przy 1A trzeba zastosowac wentylator a wiec co sadzicie o zywotnosci diody w tej latarce ... najlepiej odpowiedzcie sobie sami
Pozdrawiam