PAYPAL problem a może normalność.....

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
lennin

PAYPAL problem a może normalność.....

Post autor: lennin »

Więc na początek może opisze swój przypadek.

Zawsze nie miałem problemów z PAYPALem. Płace nagminnie na DXie, KAI itd. Zamawiałem na eBayu, dereelight czy zebralight i płaciłem za pośrednictwem tego ustrojstwa. Nie było wcześniej problemu żadnego do czasu aż nie zachciało mi sie drugi raz kupić zebre. Odrzucało mi transakcje twierdząc ze nie można autoryzować tej transakcji. Hm.... myślę możliwe że coś z systemem. Dwa dni zero reakcji nie mogłem zapłacić. Zdziwiony jakieś duperele zamówiłem na DXie i działa. Płace bez problemu to dawaj za zebre zapłacę i znowuż ZONK. :shock: No nic jakoś sie udało za pośrednictwem życzliwych ludzi z forum :)

Dziś chce zamówić coś na dereelight.com . Płatność paypal wiadomo.... i ZONK. Qrcze co jest grane. Od rana siedzę i klikam i nic. Zamawiałem kiedyś u nich szybki do DBSa. Na DX i KAI place kilka razy dziennie bez problemu a na innych po jednej operacji więcej nie mogę! Nic pytanie do suportu PAYPALa poszło i odpowiedz mnie rozwaliła. Mam probować do skutku ewentualnie poprosić sprzedawce o inny sposób płatności. Wytłumaczeniem było to iż już dokonywałem podobnych wpłat i system zabezpieczeń uznaje je za fałszywe. No to jak to sie ma do płatności DXowych etc.

Ktoś z was miał podobne problemy?

EDYTA//

Dostałem kolejnego jakże pomocnego meila w tej sprawie:
Firma PayPal wykorzystuje złożone modele statystyczne w celu określania
wzorców zachowań. Są one podobne do tych, dzięki którym banki i instytucje
wydające karty kredytowe określają nietypowe wzorce zachowań przy
zatwierdzaniu indywidualnych transakcji. Gdy nasz system nie pozwala na
wykorzystanie danego źródła finansowania przy realizacji płatności, oznacza
to jedynie, że ryzyko związane z daną transakcją jest wyższe niż zwykle.
Obejmuje to między innymi transakcje, które mogą zostać zakwestionowane
jako nieautoryzowane. Zapewniamy Cię, że jest to standardowa procedura,
której podlegają wszystkie transakcje przetwarzane w systemie PayPal,
przeprowadzana zgodnie z postanowieniami umowy z użytkownikiem.

Przepraszamy za wszelkie związane z powyższym niedogodności i prosimy o
ponowne zainicjowanie transakcji w późniejszym terminie lub skorzystanie z
innego źródła finansowania płatności.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Hmm, Bociek tez miał jakiś problem, może masz limit jednorazowej kwoty do wydania przy płaceniu netem? Może coś zmienili w banku bez twojej wiedzy?
Awatar użytkownika
lennin

Właśnie że nie podobno :( Sam nie wiem o co chodzi. Napisze jeszcze do swojego banku. Może oni mi coś wyjaśnią. Ciekawe bo mamy konta w tym samym hehe.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
piXelRider

Post autor: piXelRider »

Trochę OT: mi ostatnio PKO zrobiło psikusa i bez mojej zgody włączyło mi saldo debetowe, mimo, że przy podpisywaniu umowy (5 lat temu ponad) zaznaczyłem wyłączenie możliwości zrobienia debetu. A objawiło się to pomyłką w rachunkach na 300 zeta - domyślnie możliwe saldo debetowe jest dodawane do "dostępnych środków". Sądziłem, że ktoś z rodzinki mi prezencik na urodziny zrobił (zauważyłem ten 'przypływ' dzień po urodzinach), więc wykorzystałem :]

Wisienką na torcie jest fakt, że w 2008 roku, w erze komputeryzacji, zacierania granic i 'malejących odległości' muszę się udać do placówki PKO w której załozyłem konto (5 godzin pociągiem), żeby złożyć pisemną prośbę o deaktywację salda debetowego... bo nigdzie indziej się nie da :]
Ostatnio zmieniony sobota 21 cze 2008, 20:26 przez piXelRider, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lennin

Jakiś żart chyba. Bez twojej wiedzy i zgody włączyli debet i jeszcze musiałeś fatygować sie do placówki :shock: Polska i jej banki.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Współczuję PixelRider.Ostatnio przechodziłem coś podobnego, ale to raczej zła wola i niewiedza pracowników.Mnie też odesłali do placówki gdzie konto zakładałem, tam miła Pani zrobiła wielkie oczy, zwymyślała kulturalnie tamtą co mnie podesłała, powiedziała że ta procedura jest do zrobienia wszędzie ale wygodniej jest spławić bo to zajmuje dużo czasu....fakt, sporo tam siedziałem.Tak więc nie wierzę, że się nie da.A gdybyś został kaleką(tfu)...oślepł etc? teraz zawsze będę kierownika a potem dyrektora wołał... :evil:
Awatar użytkownika
piXelRider

Post autor: piXelRider »

OT od OT:
Calineczka pisze:A gdybyś został kaleką(tfu)...oślepł etc?
Niewiele mi brakuje: jedno oko bez soczewki (armatka-zabawka...), trzy palce prawej dłoni niemal niezginalne (frezarka górnowrzecionowa...), lekko widoczna blizna na policzku (płynny ołów lecący szybko...) :P
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...ajajaj, to może chociaż te 5 godzin jazdy miałeś za darmo?
Lepiej juz nie żartujmy z kalectwa, nie zycze nikomu...
Lennin, daj znac jak się coś wyjaśni proszę....
Awatar użytkownika
lennin

Na razie olewają mnie w INTELIGO :( Może to wina soboty ale mimo wszystko jakiś suport powinni mieć :cool:
Obrazek Obrazek
madmun

Post autor: madmun »

lennin pisze:Na razie olewają mnie w INTELIGO :( Może to wina soboty ale mimo wszystko jakiś suport powinni mieć :cool:
Polska i suport :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Panowie, cos mi paypal wysiadl.
Kasa na koncie jest.
Wczoraj kupilem pare rzeczy, jedna przesylka-platnosc akceptowana, druga-za chwile-i komunikat ze karta nie moze zostac zweryfikowana.Probowalem dzisiaj rano-to samo.
Do tej pory zadnych klopotow z Inteligo nie mialem...zaczelo sie?
rzymo

Post autor: rzymo »

Calineczka pisze:Panowie, cos mi paypal wysiadl.
Kasa na koncie jest.
(...)
Z ciekawości - masz zwykłą kartę czy 'wypukłą' kredytową?
Ostatnio przelewałem przez PayPal paru osobom mającym właśnie zwykłe karty (banków nie znam) - wyskakiwały błędy, a u mnie na kredytowej wszystko ok.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

mam zwykłą. Już jest OK. Zero wyjaśnień od Inteligo.
Pytałem.
ODPOWIEDZ