Zawsze nie miałem problemów z PAYPALem. Płace nagminnie na DXie, KAI itd. Zamawiałem na eBayu, dereelight czy zebralight i płaciłem za pośrednictwem tego ustrojstwa. Nie było wcześniej problemu żadnego do czasu aż nie zachciało mi sie drugi raz kupić zebre. Odrzucało mi transakcje twierdząc ze nie można autoryzować tej transakcji. Hm.... myślę możliwe że coś z systemem. Dwa dni zero reakcji nie mogłem zapłacić. Zdziwiony jakieś duperele zamówiłem na DXie i działa. Płace bez problemu to dawaj za zebre zapłacę i znowuż ZONK. No nic jakoś sie udało za pośrednictwem życzliwych ludzi z forum
Dziś chce zamówić coś na dereelight.com . Płatność paypal wiadomo.... i ZONK. Qrcze co jest grane. Od rana siedzę i klikam i nic. Zamawiałem kiedyś u nich szybki do DBSa. Na DX i KAI place kilka razy dziennie bez problemu a na innych po jednej operacji więcej nie mogę! Nic pytanie do suportu PAYPALa poszło i odpowiedz mnie rozwaliła. Mam probować do skutku ewentualnie poprosić sprzedawce o inny sposób płatności. Wytłumaczeniem było to iż już dokonywałem podobnych wpłat i system zabezpieczeń uznaje je za fałszywe. No to jak to sie ma do płatności DXowych etc.
Ktoś z was miał podobne problemy?
EDYTA//
Dostałem kolejnego jakże pomocnego meila w tej sprawie:
Firma PayPal wykorzystuje złożone modele statystyczne w celu określania
wzorców zachowań. Są one podobne do tych, dzięki którym banki i instytucje
wydające karty kredytowe określają nietypowe wzorce zachowań przy
zatwierdzaniu indywidualnych transakcji. Gdy nasz system nie pozwala na
wykorzystanie danego źródła finansowania przy realizacji płatności, oznacza
to jedynie, że ryzyko związane z daną transakcją jest wyższe niż zwykle.
Obejmuje to między innymi transakcje, które mogą zostać zakwestionowane
jako nieautoryzowane. Zapewniamy Cię, że jest to standardowa procedura,
której podlegają wszystkie transakcje przetwarzane w systemie PayPal,
przeprowadzana zgodnie z postanowieniami umowy z użytkownikiem.
Przepraszamy za wszelkie związane z powyższym niedogodności i prosimy o
ponowne zainicjowanie transakcji w późniejszym terminie lub skorzystanie z
innego źródła finansowania płatności.