Daken, szybko to oczywiście poliwęglan z powloką AR, ochrona aku powoduje iz latarka działając w trybach wysokich zmniejsza swoją jasność do najwyższej możliwej , gdy zejdzie do pewnej granicy przechodzi w tryb moon mode i działa tak jeszcze kilka godzin do momentu gdy ogniwo spadnie do 2,8V , wtedy wyłącza się całkowicie. Latarka może mieć włącznik umożliwiający jej postawienie, tryby takie jakie ktoś potrzebuje, diodę neutralną itd, oczywiście jako nowy projekt, ta jest taka jak widać i nie będę jej zmieniał
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
Toms_, wydaje mi się iż latarki tego typu
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=5498 , czyli z refem od Catapulta są szperaczami, w moich konstrukcjach są to niemal największe refy jakie używam, wyjątek to ref z Kai do SST90 której to konstrukcji nie pokazywałem. Ograniczeniem jest nie sam ref a w zasadzie szybka, te które mam dostępne nie są większe niż 72mm . Tak więc według mnie ref od C8 można zaliczyć już do rodzaju " szperacz " z uwagi na to iż popularnie używa się refów o średnicy 26mm nie większych i są one takim standardem latarki, ref od Maga też nie jest wielki w dodatku z plastiku i chyba można ja zaliczyć do szperaczy , tak mi się bynajmniej wydaje.
Pozdrawiam serdecznie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.