regulacja natężenia dżwieku dzwonka domofonu:)
regulacja natężenia dżwieku dzwonka domofonu:)
Pytanko: Jak "ściszyć" domofon, nie ma żadnej regulacji - przełącznika: cicho głośno. Dzwięk jest modulowany. Jak to ściszyć, zwyklym rezystorem, ewentualnie potencjometrem. Syn ma 2.5 miecha i uśpić go to masakra (kolki, srolki, ogólnie sajgon) a tu dzwoni ktoś z ulotkami albo innymi pierołami.
- Calineczka
- Kontakt:
Marian, współczuję, znam z autopsji
Zrobiłem dokładnie tak, jak pisze greg. Zamontowałem po prostu w słuchawce miniaturowy przełącznik którym zwieram bądź rozwieram wstawiony szeregowo z głośnikiem rezystor. rezystor dobierzesz uznaniowo. Ja sobie ustawiłem tak, że dzwonienie było cichutko słychać, była potrzeba to podnosiłem słuchawkę, pstryk włącznikiem i miałem normalną głośność w głośniku. Zawsze możesz pobawić się w pełen automat -kontaktron+magnes
Zrobiłem dokładnie tak, jak pisze greg. Zamontowałem po prostu w słuchawce miniaturowy przełącznik którym zwieram bądź rozwieram wstawiony szeregowo z głośnikiem rezystor. rezystor dobierzesz uznaniowo. Ja sobie ustawiłem tak, że dzwonienie było cichutko słychać, była potrzeba to podnosiłem słuchawkę, pstryk włącznikiem i miałem normalną głośność w głośniku. Zawsze możesz pobawić się w pełen automat -kontaktron+magnes