no to się rąbłem z tymi amperami. Jedno myślałem drugie napisałem.
[ Dodano: Sro Wrz 30, 2009 10:41 pm ]
Wyszło białe

Wklejona na termoprzewodzący klej. Jutro fota
[ Dodano: Pią Paź 02, 2009 7:54 pm ]
Wysyłam obiecane fotki

Na dniach przyjdzie nowy moduł. Latarka będzie miała kilka trybów i trochę wiecej mocy w HI. Wtedy zrobię zdjęcia co siedzi w środku.
[ Dodano: Sob Lis 21, 2009 10:42 pm ]
Moduł jednak nie pasował, w Romisenie jest mniejsza średnica. Wczoraj przyszła kolejna sztuka i w końcu z "fajną" diodą. Jest jasna, bez niebieskich naleciałości, tylko lekko same ranty. Jest moc, porównawczo na skupieniu Ultrafire C2 na Q5 wypada blado. Zasięg jak i siła światła jest większy. Znów ją polubiłem.
[ Dodano: Sro Gru 09, 2009 12:11 pm ]
Wczoraj trochę się nudziłem więc zabrałem się za Romisena. Po przeszukaniu DX i wypytaniu kolegów z forum stwierdziłem że ciężko będzie dostać driver do RC-C6. Wczoraj przyszła paczka z 5-Mode 1000mA 7135 Circuit Board for Cree and SSC Emitters
Nr przedmiotu 6190. Średnica 17mm.
Rozebrałem latarkę i mierze; driver 15mm, tuleja 15.9. SKU 6190 mozna szlifnąć max do 15.5mm.
Zacząłem od próby wydłubania starego drivera
Potem przyszła pora na tuleje. Nie chciałem ruszać diody i znów jej kleić więc użyłem Victorinoxa. Próba siłowania się hakiem nie udała się, trzyma tak mocno że obawiałem się że gdy puści, poleci coś jeszcze. Otwieracz do puszek (mały płaski śrubokręt) wygrał.
Tyle trzeba szlifnąć
W końcu pasuje i miałobyć tak pieknie...
... ale spiłowałem masę i latarka miała tylko jeden tryb
Próbowałem odbudowac zeszlifowane połącznia i ostatecznie wyszło tak
Przypadkowo coś odkryłem. Łączyłem minus przegiem skrętka przewodów i niechcący polutowałęm gwiazki na zdjeciu opisane na fioletowo 1, 2 i 3. Tryb miał wtedy tylko 3 tryby zamiast pięciu, czyli Hi, chyba Lo i Strobo. Czy to oznacza że łącząc poszczególne numerki można ustalać ilość trybów
Edit:
rozszyfrowane, można
Testuje i:
(masa i 4 to to samo) więc
tryby kolejno
3+4 1 Lo 2 Hi 3 Strobo (2+3+4 tak samo)
2+4 1 Lo 2 Mid 3 Hi (1+2+4 tak samo) coś dla tych co nie potrzebuja mrugaczy

1+4 1 Lo 2 Hi
Teraz sobie myślę ze zamiast lutować na wierzch przewód mogłem polutować masę do piguły ale ... tak jest pewniej.
Na koniec po próbach okazało się że włącznik z Romiego to revers i wybrany trybów muszę ustalać przed dociśnięciem go do końca, czyli ilość lekkich dociśnieć do wybranego trybu i dociśnięcie guzika do końca. Latarka ma teraz 5 trybów Hi,Mid,Lo,Strobo,SOS w tym pamięć ostatnio używanego.
Całość zajęła mi trochę czasu, naszarpałem się ale w końcu mam co chciałem.