7xXP-G

co i jak zrobiłem...
cre_9

Post autor: cre_9 »

midi pisze:Wskaźnik stanu aku działa w ten sposób, na początku gdy napięcie wynosi 8,4V-7,6V dioda świeci kolorem zielonym , od 7,5V-7,2V kolor pomarańczowy , od 7,1V-6,9V kolor czerwony, od 6,8V dioda zaczyna migać na czerwono
Byłoby możliwe zrobienie takiego modułu dla pakietu 4s (14,8V) żeby podłączyć równolegle z driverem? Tylko tyle, żeby zmieniał kolor diody w zależności od zadanego napięcia.
Piotrek K.

Post autor: Piotrek K. »

Calineczka pisze:
midi pisze:Edim znalazł MCPCB które odprowadza ciepło niemal identycznie jak miedź (
a będą może na sprzedaż? :mrgreen:
No właśnie, będą? Ja również jestem zainteresowany :grin: .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
EdiM
Kontakt:

Post autor: EdiM »

Witam
Jeśli chodzi o te dobre MCPCB, to się okazało, że najlepiej wypadło takie małe 14mm, jak w sklepiku:
Dioda CREE XP-G R4 biała zimna 14mm
Teraz mogę powiedzieć, że test dał temperaturę struktury (a może raczej soczewki) ok. 65 stopni, przy 1,5A i pokojowej temperaturze aluminium podkładu. Na miedzi było ok. 50 stopni, zaś dwa inne dały 73 i 100 stopni.
Co prawda nie jest to jak na miedzi, ale na prawdę dobrze.

Postaram się to wkrótce opisać dokładniej...
Ostatnio zmieniony czwartek 01 sty 1970, 01:00 przez EdiM, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
--
EdiM
Zapraszam do sklepu http://sklep.ledim.pl/
Zapytaj jak zdobyć dodatkowy rabat 15-20%
rrobsonm

Post autor: rrobsonm »

dwa inne moduły to ten biały star i 20mm ledim?
Awatar użytkownika
EdiM
Kontakt:

Post autor: EdiM »

Nie. Chodziło o moduły pod XPG. Jeden z nich to biały star 20mm z Gammy - słabiutki, drugi czarny z Maritexu - dobry.
Ale co mam do XRE oczywiście też sprawdziłem. Ale ogólnie dla XRE problem nie istnieje raczej.
Pozdrawiam
--
EdiM
Zapraszam do sklepu http://sklep.ledim.pl/
Zapytaj jak zdobyć dodatkowy rabat 15-20%
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

EdiM pisze:Witam
Jeśli chodzi o te dobre MCPCB, to się okazało, że najlepiej wypadło takie małe 14mm, jak w sklepiku:
Dioda CREE XP-G R4 biała zimna 14mm
[...]
Coś podobnego... nie spodziewałem się tego po Chińczykach. Mam dokładnie identyczne MCPCB. Zgadnijcie, gdzie je kupiłem :wink:
rrobsonm

Post autor: rrobsonm »

Sorry mój błąd, jakoś nie zauważyłem że to xr-e w tym sklepiku było.
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Prace postępują, w zasadzie to już na finiszu :wink: .
Obrazek
Tu widać diodę sygnalizującą stan aku jak i informującą o tym czy system obniżania temperatury właśnie pracuje ( dioda zaczyna szybko migać w kolorze takim jaki mamy stan aku do momentu gdy osiągnie bezpieczną temperaturę )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na tym zdjęciu widzimy włącznik kołyskowy, znajduje się dokładnie po drugiej stronie od potencjometru regulacji jasności, to bardzo fajne rozwiązanie, gdyż jest to bardzo wygodny sposób do włączania tej latarki, w tym samym czasie kciuk może kontrolować potencjometr, mamy więc pełną obsługę jedną ręką wszystkich funkcji tego stwora ;)
Obrazek
Obrazek
Od strony dupki nie będzie już włącznika jednak zastosuję tam pewien przydatny patent, jak myślicie co to będzie :?:
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
leszekw

Post autor: leszekw »

Pojemnik na akumulatory :razz: :?:
Pozdrawiam,
Leszek W.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

wyprowadzenie sterowania na kierę
Awatar użytkownika
midi

Kurcze, tam będzie oczywiście tuba na dwa akumulatory 32650, nie o to mi chodziło, tuba będzie zakręcana nakrętką w której standardowo jest włącznik, jednak włącznika nie będzie bo jest za głowicą co widać na fotkach. Co można wstawić tam co by przydatne było bo miejsce wolne i się marnuje, takie jest pytanie :wink: ( ja wiem :mrgreen: )
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Megawypasiony kompas :roll:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

pewnie tryt
Awatar użytkownika
midi

Nic z tych spraw :wink: , kompas przydatny jednak to co tam będzie siedziało przydaje się częściej niż kompas. Tryt, hmm , mam fajniejsze rozwiązanie jeżeli chodzi o luminację we włączniku ;) , tak i tym razem pudło :mrgreen: . Pomyślcie, latarka służy do oświetlania tego co chcemy obejrzeć ale czasem potrzebne są dwie rączki i w dodatku nie bardzo jest jak ustawić latarkę tak by świeciła tam gdzie chcemy :twisted: tylko nie piszcie że mocowanie na głowę jakieś wymyśliłem bo z takim kawałem latarki to raczej nie da rady :roll: ( moje rozwiązanie a w zasadzie właściciela tej latarki bo to on miał taki pomysł , nie jest idealne i nie zawsze będą takie warunki by dało się z tej opcji skorzystać jednak często się to sprawdzi ). Chyba sporo podpowiedziałem :) .

ps. jutro pokażę korpus ;-) , dziś już nie mam siły na fotki
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

Gniazdo na statyw? :)
Obrazek
ODPOWIEDZ