Byłoby możliwe zrobienie takiego modułu dla pakietu 4s (14,8V) żeby podłączyć równolegle z driverem? Tylko tyle, żeby zmieniał kolor diody w zależności od zadanego napięcia.midi pisze:Wskaźnik stanu aku działa w ten sposób, na początku gdy napięcie wynosi 8,4V-7,6V dioda świeci kolorem zielonym , od 7,5V-7,2V kolor pomarańczowy , od 7,1V-6,9V kolor czerwony, od 6,8V dioda zaczyna migać na czerwono
7xXP-G
-
Witam
Jeśli chodzi o te dobre MCPCB, to się okazało, że najlepiej wypadło takie małe 14mm, jak w sklepiku:
Dioda CREE XP-G R4 biała zimna 14mm
Teraz mogę powiedzieć, że test dał temperaturę struktury (a może raczej soczewki) ok. 65 stopni, przy 1,5A i pokojowej temperaturze aluminium podkładu. Na miedzi było ok. 50 stopni, zaś dwa inne dały 73 i 100 stopni.
Co prawda nie jest to jak na miedzi, ale na prawdę dobrze.
Postaram się to wkrótce opisać dokładniej...
Jeśli chodzi o te dobre MCPCB, to się okazało, że najlepiej wypadło takie małe 14mm, jak w sklepiku:
Teraz mogę powiedzieć, że test dał temperaturę struktury (a może raczej soczewki) ok. 65 stopni, przy 1,5A i pokojowej temperaturze aluminium podkładu. Na miedzi było ok. 50 stopni, zaś dwa inne dały 73 i 100 stopni.
Co prawda nie jest to jak na miedzi, ale na prawdę dobrze.
Postaram się to wkrótce opisać dokładniej...
Ostatnio zmieniony czwartek 01 sty 1970, 01:00 przez EdiM, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
--
EdiM
Zapraszam do sklepu http://sklep.ledim.pl/
Zapytaj jak zdobyć dodatkowy rabat 15-20%
--
EdiM
Nie. Chodziło o moduły pod XPG. Jeden z nich to biały star 20mm z Gammy - słabiutki, drugi czarny z Maritexu - dobry.
Ale co mam do XRE oczywiście też sprawdziłem. Ale ogólnie dla XRE problem nie istnieje raczej.
Ale co mam do XRE oczywiście też sprawdziłem. Ale ogólnie dla XRE problem nie istnieje raczej.
Pozdrawiam
--
EdiM
--
EdiM
Coś podobnego... nie spodziewałem się tego po Chińczykach. Mam dokładnie identyczne MCPCB. Zgadnijcie, gdzie je kupiłemEdiM pisze:Witam
[...]
Prace postępują, w zasadzie to już na finiszu .
Tu widać diodę sygnalizującą stan aku jak i informującą o tym czy system obniżania temperatury właśnie pracuje ( dioda zaczyna szybko migać w kolorze takim jaki mamy stan aku do momentu gdy osiągnie bezpieczną temperaturę )
Na tym zdjęciu widzimy włącznik kołyskowy, znajduje się dokładnie po drugiej stronie od potencjometru regulacji jasności, to bardzo fajne rozwiązanie, gdyż jest to bardzo wygodny sposób do włączania tej latarki, w tym samym czasie kciuk może kontrolować potencjometr, mamy więc pełną obsługę jedną ręką wszystkich funkcji tego stwora
Od strony dupki nie będzie już włącznika jednak zastosuję tam pewien przydatny patent, jak myślicie co to będzie
Pozdrawiam.
Tu widać diodę sygnalizującą stan aku jak i informującą o tym czy system obniżania temperatury właśnie pracuje ( dioda zaczyna szybko migać w kolorze takim jaki mamy stan aku do momentu gdy osiągnie bezpieczną temperaturę )
Na tym zdjęciu widzimy włącznik kołyskowy, znajduje się dokładnie po drugiej stronie od potencjometru regulacji jasności, to bardzo fajne rozwiązanie, gdyż jest to bardzo wygodny sposób do włączania tej latarki, w tym samym czasie kciuk może kontrolować potencjometr, mamy więc pełną obsługę jedną ręką wszystkich funkcji tego stwora
Od strony dupki nie będzie już włącznika jednak zastosuję tam pewien przydatny patent, jak myślicie co to będzie
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Kurcze, tam będzie oczywiście tuba na dwa akumulatory 32650, nie o to mi chodziło, tuba będzie zakręcana nakrętką w której standardowo jest włącznik, jednak włącznika nie będzie bo jest za głowicą co widać na fotkach. Co można wstawić tam co by przydatne było bo miejsce wolne i się marnuje, takie jest pytanie ( ja wiem )
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Nic z tych spraw , kompas przydatny jednak to co tam będzie siedziało przydaje się częściej niż kompas. Tryt, hmm , mam fajniejsze rozwiązanie jeżeli chodzi o luminację we włączniku , tak i tym razem pudło . Pomyślcie, latarka służy do oświetlania tego co chcemy obejrzeć ale czasem potrzebne są dwie rączki i w dodatku nie bardzo jest jak ustawić latarkę tak by świeciła tam gdzie chcemy tylko nie piszcie że mocowanie na głowę jakieś wymyśliłem bo z takim kawałem latarki to raczej nie da rady ( moje rozwiązanie a w zasadzie właściciela tej latarki bo to on miał taki pomysł , nie jest idealne i nie zawsze będą takie warunki by dało się z tej opcji skorzystać jednak często się to sprawdzi ). Chyba sporo podpowiedziałem .
ps. jutro pokażę korpus , dziś już nie mam siły na fotki
ps. jutro pokażę korpus , dziś już nie mam siły na fotki