Niedawno zauwazylem, ze moj akoray K106 mruga, kiedy jest wlaczany na max (przy programowaniu ustawiam max po mrugnieciu). W trybie low i medium mrugania nie obserwuje, moze jest, ale dla mnie niezauwazalne (dodam ze mam dosyc czule oczy, juz od dziecka wkurzaly mie mrugajace monitory, telewizory itp.).
Zeby objasnic o co chodzi z tym mruganiem: nie chodzi mi o PWM, lecz o to, ze strumien swietlny "drga". Najlepiej to chyba porownac do drgania zmeczonego miesnia: slabo ale zauwazalnie, nieregularnie. (wyobrazcie sobie ze stojicie w "pol przysiadzie" i po kilku minutach miesnie sie zmecza i drgaja). Przy swieceniu na zewnatrz az tyle nie przeszkadza, ale w pokoju naprawde nieprzyjemnie dla mnie.
Podejrzewalem akus (gp recyko) ale probowalem inny ktory dziala w UF A10 bez problemu i mruga wciaz, akkusy takze doladowalem. Obciazenie na calkiem swiezych akkusach jest okolo 1,3A, wiec nic z czym by akkus nie dal rady (UF A10 ma podobny pobor pradu).
Podejrzewam wiec problemy z kontaktem (wylacznik juz troche naprawialem) albo jakis felerny driver. Chyba raczej kontakt, bo wczesniej wydaje sie, ze tego latarka nie robila.
(czytalem ten
http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,56396.0.html
watek)
czy mial ktos podobny problem? chyba jeszcze pobawie sie i polutuje w wylaczniku co sie da (narazie dolutowalem tylko sprezynke do tej blaszki).
Aha, jeszcze jedno. Gwinty i oringi posmarowalem olejem silikonowym (olej w sprayu, w czechach dostepny jako SILKAL 93). Spreja pstryklem do miseczki i zostawilem do drugiego dnia by gazy i benzyna wyparowala, zostal troche gestszy olej, smaruje niezle. Zrobilem, bo radzil tak jedne gosc na forum.fotonmag.cz i wlasnie ten olej mam w domu, wiec odpadlo mi kupowanie. Moze tu byc problem, jednak u akoraya przewodzi sie przez gwinty tylko u wylacznika, w glowicy jest styk przez kontakt z pigula, a sadze ze na duzej powierzchchni tego gwintu powinien byc dobry styk... co wiecej UF A10 przewodzi przez oba gwinty i swieci ze hoho
![:)](./images/smilies/usmiech.gif)
mysle, ze opisalem wszytko wyczerpujaca, wiec czekam na Wasze pomysly
![:)](./images/smilies/usmiech.gif)