I mnie dopadł znowu problem z H03. Po dłuższym leżakowaniu z ogniwem. Dłuższy, znaczy kilka dni. Nie reaguje na przycisk. Po wyjęciu ogniwa i ponownym włożeniu. Włączenie kończy się miganiem przycisku co 1 sekundę i nic więcej nie da się zrobić. Aby go odpalić muszę włożyć świeżo naładowane ogniwo prosto z ładowarki. To już drugi skilhunt który szlag trafił. Pomiar prądu spoczynku to 34µA. Z tym, iż co jakiś czas są piki do 85µA. Jak już się uruchomi, to działa normalnie. Aż do kilkudniowego leżakowania. Czasem nawet nie reaguje na świeże ogniwo.
W sumie to się tak zastanawiam, czy ten magnes z czasem nie powoduje problemu ze sterownikiem. W tych czołówkach też czasem występuje kiepskiej jakości lutowie. A ingerencja w sterownik jest niemożliwa, ze względu na klej epoksydowy.
Swoją drogą jak takie buble zdobyły taką popularność? Tak samo jak Miboxer?
Skilhunt H03 - nie włącza się.
-
Re: Skilhunt H03 - nie włącza się.
Sklihunt zdobył taką popularność ,bo jest tani Szczególnie jeżeli zamawiamy z Chin. Chociaż niedługo ma się skończyć zamawianie z zagranicy bez płacenia podatku.
Nie tylko z sterownikiem jest problem . Często też padają diody ale to wina raczej słabej pasty termo. Szczególnie wersje z plastikowym dyfuzorem który się potrafi przetopić i powstaje luz. No i pada dioda od przegrzania/
Powinni naprawiać te latarki i serwisować gdzieś w Europie.
Nie tylko z sterownikiem jest problem . Często też padają diody ale to wina raczej słabej pasty termo. Szczególnie wersje z plastikowym dyfuzorem który się potrafi przetopić i powstaje luz. No i pada dioda od przegrzania/
Powinni naprawiać te latarki i serwisować gdzieś w Europie.
Ostatnio zmieniony piątek 30 paź 2020, 16:03 przez Scenic, łącznie zmieniany 1 raz.
Co jest nie tak z Miboxer-ami ?
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
-
Poważnie pytasz? Prędzej czy później wysiądzie kanał X. W C8 siadły dwa. Natomiast w C4-12, jeden.
A co do sterownika w H03. To nie wiem czy lutuje je jakiś automat. Czy robione są ręcznie. Bo w mojej poprzedniej, elementy były chyba lutowane przez pijanego chińczyka. Ogólnie jakość wykonania drivera, to jakaś masakra. I co jeszcze zauważyłem. Napisy na głowicy były jakieś takie grube, jak by rozmyte? Na gwincie było nawalone tyle kleju. Iż przy próbie rozkręcenia kluczem nastawnym + imadło po prostu je ukręciłem. Od przegrzania na pewno nie padają. Turbo, może miałem w nich odpalone 3 minuty łącznie.
Moje nagrzewały się w bardzo szybkim czasie. Jeden test w turbo i wystarczy. Może jakieś lipne dyfuzory stosowali w niektórych partiach?
Tak poważnie, katuje ją od dawna i jakoś nie widzę problemów. Paradoksalnie H03 też mam od lat.
Uważam od dawna że większa nagonka na popularne modele jest spowodowana faktem ich popularności. Jak coś jest dobre i stosunkowo tanie to kupi dużo osób, a co za tym idzie ilość reklamacji które znajdziemy w sieci będzie większa. Przeglądam zasoby sieci ale jakoś nie widzę fali reklamacji, stąd moje pytanie.
Uważam od dawna że większa nagonka na popularne modele jest spowodowana faktem ich popularności. Jak coś jest dobre i stosunkowo tanie to kupi dużo osób, a co za tym idzie ilość reklamacji które znajdziemy w sieci będzie większa. Przeglądam zasoby sieci ale jakoś nie widzę fali reklamacji, stąd moje pytanie.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
-
To masz duże szczęście. U wszystkich znajomych 4 kanałowe miboxery wysiadały. Jedynie jaki przetrwał to C2-6000. Mnie padły dwie sztuki. W tej H03 to trzymasz cały czas akumulator? Czy jak nie użytkujesz to jest wyjęty?