Co sobie ostatnio kupiliście 2
- smokuxx1987
VIOFO A119S V2 GPS - po przeczytaniu tego: https://dashcamtalk.com/best-dash-cams-of-2018/
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
-
Witam
Dziś przyszła paczka z nowym nabytkiem. W związku z tym, że mój DELL E6500 (Core 2 Duo P8600 + 4GB ramu) dostawał czasem zadyszki, Postanowiłem, że przejdzie na zasłużoną emeryturę. Jego miejsce zajmie młodszy brat E6540 (Qad I7 4800QM +8GB z matrycą FullHD).
W związku z tym, czekają mnie dziś, i jutro, przenosiny systemu, i całego oprogramowania. Chyba nie będę robił kopii dysku, bo mam tu certyfikowny system, więc raczej będę wszystko instalował od nowa, mimo iż fizycznie dysk przeniosę do nowego (Crucial 256GB).
Dziś przyszła paczka z nowym nabytkiem. W związku z tym, że mój DELL E6500 (Core 2 Duo P8600 + 4GB ramu) dostawał czasem zadyszki, Postanowiłem, że przejdzie na zasłużoną emeryturę. Jego miejsce zajmie młodszy brat E6540 (Qad I7 4800QM +8GB z matrycą FullHD).
W związku z tym, czekają mnie dziś, i jutro, przenosiny systemu, i całego oprogramowania. Chyba nie będę robił kopii dysku, bo mam tu certyfikowny system, więc raczej będę wszystko instalował od nowa, mimo iż fizycznie dysk przeniosę do nowego (Crucial 256GB).
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
Właśnie zakończyłem klonowanie dysku, 130GB w 1,5h, przy pomocy takiego ustrojstwa z BG Więc mogę przystąpić do czyszczenia i SSD i na niego skopiować dysk nowego.
Pozdrawiam
Matryca ma dokładnie ten sam wymiar 15,6", lecz inne proporcje, więc stąd takie złudzenie.marmez pisze:Mam nadzieję, że okulary masz dobre, bo zdaje się matryca o mniejszej powierzchni... ^_^ Oby działał szybko i długo... Prawie paradoksalnie.
Właśnie zakończyłem klonowanie dysku, 130GB w 1,5h, przy pomocy takiego ustrojstwa z BG Więc mogę przystąpić do czyszczenia i SSD i na niego skopiować dysk nowego.
Pozdrawiam
Jeżeli przekątna ta sama, ale proporcje inne - bardziej panoramiczna - to wysokość, a i powierzchnia musi być mniejsze... Geometrii Pan nie oszukasz! I nie bądź Pan trąbaPyra pisze:Matryca ma dokładnie ten sam wymiar 15,6", lecz inne proporcje, więc stąd takie złudzenie.
Przy tej samej przekątnej, największą powierzchnię z prostokątów ma kwadrat, a co jest bardziej panoramiczne, to ma powierzchnię mniejszą.
Bezproblemowego przenoszenia życzę.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Witam
Co do SSD, to powiem tak, przejście z HDD na SSD, daje kopa, ale to przyspieszenie jest bardziej zauważalne w drugą stronę. Jak wróciłem do klasycznego dysku, to z laptopem "się nie da pracować". Tak więc wszystkim niezdecydowanym polecam.
Pozdrawiam
Niestety wiem to... jedyny plus, że rozdzielczość trochę większa. Choć w zasadzie, do większości zastosowań, w moim wieku, ważniejsza jest szerokość, bo mogę sobie dokumenty powiększyć do czytania i pisania.marmez pisze:Przy tej samej przekątnej, największą powierzchnię z prostokątów ma kwadrat, a co jest bardziej panoramiczne, to ma powierzchnię mniejszą.
Na początku miałem problem, żeby przenieść z SSD na HDD (powrót systemu w starym laptopie. Na SSD już poszło gładko. Teraz mnie czeka instalacja wszystkich programów i odtwarzanie haseł...marmez pisze:Bezproblemowego przenoszenia życzę.
Co do SSD, to powiem tak, przejście z HDD na SSD, daje kopa, ale to przyspieszenie jest bardziej zauważalne w drugą stronę. Jak wróciłem do klasycznego dysku, to z laptopem "się nie da pracować". Tak więc wszystkim niezdecydowanym polecam.
Pozdrawiam
Ze dwa miesiące temu kupowałem takiego dla dziewczyny (ale i7-4810MQ i duża bateria). Ciężko było mi się z nim rozstać. Jest naprawdę fajny, cały czas mnie korci kupić drugiego dla siebie. Jedynie chłodzenie mogłoby być lepsze, ale nie można mieć wszystkiego. To jeden z ostatnich laptopów, które mi się podobają. Nic nowszego mi nie podchodzi. Sam się rozglądam za następcą dla swojego T430 i rozglądanie trwa już dobre pół roku i jestem coraz bardziej rozczarowany wyborem na rynku. Gratuluję zakupu i niech Ci służy jak najdłużej.Pyra pisze:Jego miejsce zajmie młodszy brat E6540 (Qad I7 4800QM +8GB z matrycą FullHD).
Pozdrawiam
Witam
Zainstalowałem już AVR Studio, i Burn-O-Mat, jutro biorę się za Pice.
Pozdrawiam
W specyfikacji był 4800, a system odczytuje 4810MQ, więc chyba to samo. Bateria standard, mało miejsca na stole...Tomeqp pisze:... (ale i7-4810MQ i duża bateria).
Zainstalowałem już AVR Studio, i Burn-O-Mat, jutro biorę się za Pice.
Pozdrawiam