Co sobie ostatnio kupiliście 2

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

30 tyś lumenów :twisted: :twisted:
Skąd masz? Za ile sprzedasz ? :mrgreen: ;-)
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Latarka z zakupu grupowego w kolorze navy blue ( limitowana ilość sztuk tylko dla zakupu grupowego ).
Jedna zostaje ze mną, jedna pójdzie pewnie na sprzedaż, a cena to zobaczę jaka będzie rynkowa.
Obrazek
ptja

Post autor: ptja »

VIOFO A119S V2 GPS - po przeczytaniu tego: https://dashcamtalk.com/best-dash-cams-of-2018/
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Nowy nabytek.
Obrazek

Obrazek
Chyba każdy takim jeździł, do pracy, szkoły, na wycieczki... Rewizja 29.06.2000, ale jeździły od początku lat 90-tych. Jeszcze dziś można spotkać na szlakach popularne "Bohuny".

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
murgrabia1410

Post autor: murgrabia1410 »

A jaki to rozmiar tej kolejki? TT czy H0?
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam

H0, jakieś 30 lat temu (mam lokomotywę z kartą gwarancyjną, podbitą w 1984r, ale zaczęliśmy wcześniej), poszliśmy w tą skalę, i tak zostało...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
Dziś przyszła paczka z nowym nabytkiem. W związku z tym, że mój DELL E6500 (Core 2 Duo P8600 + 4GB ramu) dostawał czasem zadyszki, Postanowiłem, że przejdzie na zasłużoną emeryturę. Jego miejsce zajmie młodszy brat E6540 (Qad I7 4800QM +8GB z matrycą FullHD).
W związku z tym, czekają mnie dziś, i jutro, przenosiny systemu, i całego oprogramowania. Chyba nie będę robił kopii dysku, bo mam tu certyfikowny system, więc raczej będę wszystko instalował od nowa, mimo iż fizycznie dysk przeniosę do nowego (Crucial 256GB).
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Mam nadzieję, że okulary masz dobre, bo zdaje się matryca o mniejszej powierzchni... ^_^ ;-) Oby działał szybko i długo... Prawie paradoksalnie.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
marmez pisze:Mam nadzieję, że okulary masz dobre, bo zdaje się matryca o mniejszej powierzchni... ^_^ ;-) Oby działał szybko i długo... Prawie paradoksalnie.
Matryca ma dokładnie ten sam wymiar 15,6", lecz inne proporcje, więc stąd takie złudzenie.
Właśnie zakończyłem klonowanie dysku, 130GB w 1,5h, przy pomocy takiego ustrojstwa z BG Więc mogę przystąpić do czyszczenia i SSD i na niego skopiować dysk nowego.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Pyra pisze:Matryca ma dokładnie ten sam wymiar 15,6", lecz inne proporcje, więc stąd takie złudzenie.
Jeżeli przekątna ta sama, ale proporcje inne - bardziej panoramiczna - to wysokość, a i powierzchnia musi być mniejsze... Geometrii Pan nie oszukasz! I nie bądź Pan trąba :twisted: :wink:
Przy tej samej przekątnej, największą powierzchnię z prostokątów ma kwadrat, a co jest bardziej panoramiczne, to ma powierzchnię mniejszą.

Bezproblemowego przenoszenia życzę.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
marmez pisze:Przy tej samej przekątnej, największą powierzchnię z prostokątów ma kwadrat, a co jest bardziej panoramiczne, to ma powierzchnię mniejszą.
Niestety wiem to... jedyny plus, że rozdzielczość trochę większa. Choć w zasadzie, do większości zastosowań, w moim wieku, ważniejsza jest szerokość, bo mogę sobie dokumenty powiększyć do czytania i pisania.
marmez pisze:Bezproblemowego przenoszenia życzę.
Na początku miałem problem, żeby przenieść z SSD na HDD (powrót systemu w starym laptopie. Na SSD już poszło gładko. Teraz mnie czeka instalacja wszystkich programów i odtwarzanie haseł...

Co do SSD, to powiem tak, przejście z HDD na SSD, daje kopa, ale to przyspieszenie jest bardziej zauważalne w drugą stronę. Jak wróciłem do klasycznego dysku, to z laptopem "się nie da pracować". Tak więc wszystkim niezdecydowanym polecam.

Pozdrawiam
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Pyra pisze:Jego miejsce zajmie młodszy brat E6540 (Qad I7 4800QM +8GB z matrycą FullHD).
Ze dwa miesiące temu kupowałem takiego dla dziewczyny (ale i7-4810MQ i duża bateria). Ciężko było mi się z nim rozstać. Jest naprawdę fajny, cały czas mnie korci kupić drugiego dla siebie. :wink: Jedynie chłodzenie mogłoby być lepsze, ale nie można mieć wszystkiego. To jeden z ostatnich laptopów, które mi się podobają. Nic nowszego mi nie podchodzi. Sam się rozglądam za następcą dla swojego T430 i rozglądanie trwa już dobre pół roku i jestem coraz bardziej rozczarowany wyborem na rynku. Gratuluję zakupu i niech Ci służy jak najdłużej. :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
Tomeqp pisze:... (ale i7-4810MQ i duża bateria).
W specyfikacji był 4800, a system odczytuje 4810MQ, więc chyba to samo. Bateria standard, mało miejsca na stole...
Zainstalowałem już AVR Studio, i Burn-O-Mat, jutro biorę się za Pice.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Taki początek kompletowania zestawu:
Seca Astari IV i Held Sparrow

Obrazek
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam

W sumie, to miał być "nowy" samochód, ale pojawiła się okazja.
Obrazek
Właśnie wróciłem z pierwszej przejażdżki. :mrgreen:

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ