Skąd masz? Za ile sprzedasz ?

Matryca ma dokładnie ten sam wymiar 15,6", lecz inne proporcje, więc stąd takie złudzenie.marmez pisze:Mam nadzieję, że okulary masz dobre, bo zdaje się matryca o mniejszej powierzchni... ^_^Oby działał szybko i długo... Prawie paradoksalnie.
Jeżeli przekątna ta sama, ale proporcje inne - bardziej panoramiczna - to wysokość, a i powierzchnia musi być mniejsze... Geometrii Pan nie oszukasz! I nie bądź Pan trąbaPyra pisze:Matryca ma dokładnie ten sam wymiar 15,6", lecz inne proporcje, więc stąd takie złudzenie.
Niestety wiem to... jedyny plus, że rozdzielczość trochę większa. Choć w zasadzie, do większości zastosowań, w moim wieku, ważniejsza jest szerokość, bo mogę sobie dokumenty powiększyć do czytania i pisania.marmez pisze:Przy tej samej przekątnej, największą powierzchnię z prostokątów ma kwadrat, a co jest bardziej panoramiczne, to ma powierzchnię mniejszą.
Na początku miałem problem, żeby przenieść z SSD na HDD (powrót systemu w starym laptopie. Na SSD już poszło gładko. Teraz mnie czeka instalacja wszystkich programów i odtwarzanie haseł...marmez pisze:Bezproblemowego przenoszenia życzę.
Ze dwa miesiące temu kupowałem takiego dla dziewczyny (ale i7-4810MQ i duża bateria). Ciężko było mi się z nim rozstać. Jest naprawdę fajny, cały czas mnie korci kupić drugiego dla siebie.Pyra pisze:Jego miejsce zajmie młodszy brat E6540 (Qad I7 4800QM +8GB z matrycą FullHD).
W specyfikacji był 4800, a system odczytuje 4810MQ, więc chyba to samo. Bateria standard, mało miejsca na stole...Tomeqp pisze:... (ale i7-4810MQ i duża bateria).