Miałem kolejny "dół", pojechaliśmy na SOR, wróciłem z zaleceniem: dużo płynów, częsta kontrola ciśnienia i pulsu, jutro do rodzinnego. Jak by przekroczyło 200 lub pojawiły się bóle, to dzwonić po pogotowie...

Pozdrawiam
Jeśli to rozszerzona gwarancja udzielana przez sklep to w większości wypadków jest to pic na wodę...Sosenia pisze:Dostałem właśnie wiadomość od żony, że podczas sesji aparat pokazał błąd karty SD, strzelił, zrobił się gorący. Po chwili reanimacji i wymianie akumulatora na zastępczy jakoś wrócił do życia, ale już skutkiem tego prawdopodobnie zwarcia jest niedziałający 1. slot karty SD - 2. na razie działa, sesja nie została przerwana.
Dodam, że aparat zakończył rozszerzoną 3-letnią gwarancję w styczniu br, a aparat przez ten czas podrożał o 1300zł i kosztuje teraz niecałe 8000zł...
Więcej detali może dodam po oględzinach baterii, którą zdalnie podejrzewam o wywołanie zwarcia...
Dzisiaj byłem u wulkanizatora i po zdjęciu opony okazało się, że w środku było około 3 szklanek drobno posiekanej gumy, opona do wyrzucenia. Orientujecie się, jaka może być różnica w wysokości bieżnika na jednej osi? Z tego co zmierzyłem, to opona ma zużyte około 1-1,2mm bieżnika od nowości. Teraz zastanawiam się, czy kupić jedną oponę, czy to jednak przesada i kupić dwie?Wczoraj pierwszy raz złapałem gumę w samochodzie. Na autostradzie, jadąc 150km/h, od razu zeszło z tylnego koła całe powietrze. Okazało się, że w czoło opony wbita była duża śruba, którą wyrzuciło pod wpływem siły odśrodkowej. Zanim zatrzymałem się, to niestety opona dostała dosyć mocno, cały bok jest nacięty. A przejechałem na tym komplecie może z 5 tys. km...
Poszukaj na allegro takiej lekko zużytej, często można kupić na sztuki. Ja tak dla znajomej kupiłem pojedynczą oponę, udało się dobrać idealnie - miała różnicę około 0.2mm względem innychpietros pisze:Dzisiaj byłem u wulkanizatora i po zdjęciu opony okazało się, że w środku było około 3 szklanek drobno posiekanej gumy, opona do wyrzucenia. Orientujecie się, jaka może być różnica w wysokości bieżnika na jednej osi? Z tego co zmierzyłem, to opona ma zużyte około 1-1,2mm bieżnika od nowości. Teraz zastanawiam się, czy kupić jedną oponę, czy to jednak przesada i kupić dwie?Wczoraj pierwszy raz złapałem gumę w samochodzie. Na autostradzie, jadąc 150km/h, od razu zeszło z tylnego koła całe powietrze. Okazało się, że w czoło opony wbita była duża śruba, którą wyrzuciło pod wpływem siły odśrodkowej. Zanim zatrzymałem się, to niestety opona dostała dosyć mocno, cały bok jest nacięty. A przejechałem na tym komplecie może z 5 tys. km...