Diody mocy z nietypowym mocowaniem?
Diody mocy z nietypowym mocowaniem?
Witam
Czy są może jakieś diody led mocy z lepszym mocowaniem do radiatora niż te nieszczęsne „gwiazdki”? Chodzi mi o to żeby miały coś co pozwala w pewny sposób przykręcić diodę do solidnego radiatora
Czy są może jakieś diody led mocy z lepszym mocowaniem do radiatora niż te nieszczęsne „gwiazdki”? Chodzi mi o to żeby miały coś co pozwala w pewny sposób przykręcić diodę do solidnego radiatora
Ostatnio zmieniony niedziela 20 wrz 2009, 09:53 przez lumix, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak już było napisane w innym wątku, PCB do którego jest dioda przylutowana to bardzo dobra metoda mocowania diody, trzeba się tylko trochę oswoić . Jeżeli chcesz inne mocowanie to oczywiście są. Np coś TAKIEGO przykręcisz sobie i święto lasu . Tylko że to nie jest dioda najlepszej jakości.
Wciąż jest na alledrogo:
http://www.allegro.pl/item748817262_led ... to220.html
Parametry rzeczywiście nie powalają, ale warto zwrócić uwagę na kąt emitowania światła. Też zastanawiałem się nad zastosowaniem tej diody. Na okrągłe latarki nie nadaje się, ale mamy jeszcze płaskie. Poza tym, to może być dobre na jakieś potężne listwy oświetlające. Jakieś inne zastosowania na pewno są. Ciekawe, czy radiator jest neutralny elektrycznie?
http://www.allegro.pl/item748817262_led ... to220.html
Parametry rzeczywiście nie powalają, ale warto zwrócić uwagę na kąt emitowania światła. Też zastanawiałem się nad zastosowaniem tej diody. Na okrągłe latarki nie nadaje się, ale mamy jeszcze płaskie. Poza tym, to może być dobre na jakieś potężne listwy oświetlające. Jakieś inne zastosowania na pewno są. Ciekawe, czy radiator jest neutralny elektrycznie?
Dubito ergo sum!
- Calineczka
- Kontakt:
A rzeczywiście!
Rzeczywiście wygląda na to, że dioda ma izolowany radiator!
Rzeczywiście producent zakłada (albo i nie ) różne soczewki (lokalny dostawca oferuje tylko jeden rodzaj)!
Ciekawy produkt, szkoda tylko, że tak niewiele lumenów daje. Potrafią to nawet na stara nałożyć, ale to według mnie jest mało sensowne.
Rzeczywiście wygląda na to, że dioda ma izolowany radiator!
Rzeczywiście producent zakłada (albo i nie ) różne soczewki (lokalny dostawca oferuje tylko jeden rodzaj)!
Ciekawy produkt, szkoda tylko, że tak niewiele lumenów daje. Potrafią to nawet na stara nałożyć, ale to według mnie jest mało sensowne.
Dubito ergo sum!