Astrolux MF01

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
NEU

Astrolux MF01

Post autor: NEU »

Witam wszystkich fanów latarek.
Jak wam się podoba nowy projekt pod brandem Astrolux model MF01?
https://www.youtube.com/watch?v=1vyx9e38abI
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Mnie wcale.
My flashlight is smaller than yours...
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Zamówiłem coś takiego na próbę, jak dostanę, powiem więcej :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Też byłem bliski zamówienia na próbę tej latarki ale chyba wolę by ktoś inny mnie uświadczył w przekonaniu, że rozkład światła nie będzie odpowiedni, bo po co tyle szerokiego światła (często rażącego od bliskich przedmiotów) bez sensownego zasięgu. Miałem już podobną ilość światła na kierownicy roweru i jakoś poza chwilowym WOW nic więcej dobrego nie mogę o tym powiedzieć.
Agauy

Post autor: Agauy »

M.in. z tego powodu wybrałem BLF Q8.
Peak Eiger Ultra XP-G2 S2
NEU

ElSor pisze:Też byłem bliski zamówienia na próbę tej latarki ale chyba wolę by ktoś inny mnie uświadczył w przekonaniu, że rozkład światła nie będzie odpowiedni, bo po co tyle szerokiego światła (często rażącego od bliskich przedmiotów) bez sensownego zasięgu. Miałem już podobną ilość światła na kierownicy roweru i jakoś poza chwilowym WOW nic więcej dobrego nie mogę o tym powiedzieć.
Ciekawe wypowiedzi :wink: Proszę zwrócić uwagę na ciekawy zasięg i równomierny rozkład światła na boki :wink:
Obrazek
http://www.taschenlampen-forum.de/threa ... ost-822572
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Z Meteorem dostaje baty na 120 metrach, pomimo, że tamten ma mniej diod. Poza tym znam optykę siedzącą w Meteorze i dla mnie jest ona za szeroka więc tym bardziej podtrzymuję to, co napisałem wcześniej, bo widzę, że MF01 świeci jeszcze szerzej.
1984

Post autor: 1984 »

Tak szeroko świecąca latarka jest idealna do lasu :smile:
FreeMagenta

Osobiście wziąłem z uwagi na wersję z Nichia 219c. Przyznam, że tryby trochę kiepsko rozłożone, brakuje czegoś w okolicach 2500 lumenów. A co do kąta świecenia... jako thrower będę miał GT :)

PS. No i w zimie pracuję na zewnątrz, często w ręce zimno... ogrzewacz do rąk jak znalazł.
NEU

1984 pisze:Tak szeroko świecąca latarka jest idealna do lasu :smile:
:padam: Wyjąłeś mi to z ust. :wink: Widzę że ktoś ma podobne upodobania co ja :wink: Mam nadzieje że zastąpi w lesie moje stare Lumintop ps03 i Dqg 26650 Tiny v3. Szanuję każdego zdanie ,ale mi osobiście TIR optyka bardzo podchodzi. :wink:
Wszystko wygląda na to jeśli wierzyć instrukcji że jest tryb 2500lumenów i jest on jako step-down z turbo lub High. Proszę zwrócić uwagę na adnotację z instrukcji obsługi na filmie instruktażowym powyżej gdy facet przedstawia tryby świecenia.
NEU

FreeMagenta pisze:Zamówiłem coś takiego na próbę, jak dostanę, powiem więcej :)
Czytałem że masz problemy z przesyłką? Pisałeś już do GB?
Ostatnio zmieniony niedziela 17 wrz 2017, 21:55 przez NEU, łącznie zmieniany 1 raz.
FreeMagenta

NEU pisze: Czytałem że masz problemy z przesyłką? Pisałeś juz do GB?
Pisałem wczoraj (do BG nie GB - BangGood nie GearBest). ale pewno w weekend nie odpowiedzą. Choć na GB (w kwestii innego zamówienia) jakoś szybko zareagowali w sobotę rano PL / po południu CN.

Co ciekawe (jak pisałem na BLF) - na 17track jak nie mogli się połączyć z belgijskim systemem to pokazali z cache wynik - i było że "item is announced / bppost has received the information". Teraz znikneło...

Pożyjemy, zobaczymy.
FreeMagenta

No i w końcu doszła.
Niestety, widać kilka skaz na szybce. Trudno dość się wyjmuje baterie z uwagi na ochronę przed odwrotnym włożeniem - mała plastikowa łopatka do kleju raczej bardzo przydatna..

Pięć trybów - niski, średni 1, średni 2, wysoki i turbo. Dość mała różnica między średnim 1 a średnim 2, duża między średnim 2 a wysokim; na wysokim grzeje się dość mocno, na turbo... no cóż, może w deszczu i okolicy 0 stopni podziała dłużej niż minutę. Normalnie, po 30 sek nie do utrzymania.
Tutaj właśnie przydałyby się żeberka chłodzące, niestety są tylko symboliczne.

dość ciasna tuba na baterie, trzeba starannie ścisnąć, żeby koszyk wszedł. Może być trochę obaw o uszkodzenie ogniw, ostrożność zalecana.
FreeMagenta

Podziałała 2 dni z małym kawałkiem. Obecnie jak tylko dokręcę głowę (albo ogon), jeden bank (6 diod) zapala się natychmiast na pełnej mocy. Oddychające światło pokazuje "wyłączone" (pulsuje) - włączenie powoduje włączenie pozostałych 12 diod. 6 zawsze zapalone, jeśli tylko jest zasilanie...
Wróciłem z testów na podwórzu (przyznam że świeciła pięknie... ), postawiłem na biurku. W pewnym momencie walnęła mi prosto w ślepia. Próbowałem wyłączyć, ale przycisk nic nie dawał (tzn. włączał i wyłączał pozostałe 12), dopiero odkręcenie ogona pomogło.
No i teraz właśnie tak działa.

A taka była ładna, chińska...
NEU

FreeMagenta pisze:No i w końcu doszła.
Niestety, widać kilka skaz na szybce. Trudno dość się wyjmuje baterie z uwagi na ochronę przed odwrotnym włożeniem - mała plastikowa łopatka do kleju raczej bardzo przydatna..

Pięć trybów - niski, średni 1, średni 2, wysoki i turbo. Dość mała różnica między średnim 1 a średnim 2, duża między średnim 2 a wysokim; na wysokim grzeje się dość mocno, na turbo... no cóż, może w deszczu i okolicy 0 stopni podziała dłużej niż minutę. Normalnie, po 30 sek nie do utrzymania.
Tutaj właśnie przydałyby się żeberka chłodzące, niestety są tylko symboliczne.

dość ciasna tuba na baterie, trzeba starannie ścisnąć, żeby koszyk wszedł. Może być trochę obaw o uszkodzenie ogniw, ostrożność zalecana.
Zgadzam się z Tobą i twoim opisem. Jest mi przykro że tak krótko cieszyłeś się nią :zalamany:
Daj znać co odpowiedziało ci BG
Moja też nie jest ideałem koszyk na akumulatory sprawdziłem jest OK ale wystaje jedna śrubka z trzech mocująca Diver w głowicy co powoduje zły styk masę z koszykiem akumulatorów.
Mimo tego latarka ma coś w sobie że się podoba :wink:
ODPOWIEDZ