Chłodzenie wodne Corsair H80iGT
Z lewej strony jest wiązka 3 kabli, to jest kabel zasilający, podłączany pod wtyk dla wentylatora CPU na mobo.
Potem jest wiązka 4 kabli, jest to rozgałęźnik do którego idą dwa wentylatory 4pin, czyli tachometr z jednego z wentylatorów nie jest używany.
Na prawo od środka są 4 zapaćkane pady, tam jest podłączona pompka.
Tak jak pisałem wcześniej, wszystko ciśnie 100%, a po podłączeniu przez usb do kompa nie jest wykrywane, czyli procek nie pracuje.
Potem jest wiązka 4 kabli, jest to rozgałęźnik do którego idą dwa wentylatory 4pin, czyli tachometr z jednego z wentylatorów nie jest używany.
Na prawo od środka są 4 zapaćkane pady, tam jest podłączona pompka.
Tak jak pisałem wcześniej, wszystko ciśnie 100%, a po podłączeniu przez usb do kompa nie jest wykrywane, czyli procek nie pracuje.
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ NA OGNIWACH PANASONIC' A
Ja najprawdopodobniej wyprowadzę wtyk 4pin który podłączę pod gniazdo wentylatora CPU, a wewnątrz zrobię po prostu rozgałęźnik dla tych 2 wentylatorów, czyli wszystkie 3 będą sterowane tym samym PWM.
Ale nie udało mi się odpowietrzyć układu w 100%, pompka w miarę cicho chodzi na 50%, ale jak się przyłoży ucho to słychać że mieli trochę powietrza, więc możliwe że pompka będzie oddzielnie i ustawię jej krzywą ze 30% niżej jak wentylatory.
A podświetlane logo ustawię na stałe niebieski albo podłączę pod gniazdko RGB w płycie głównej.
Ale nie udało mi się odpowietrzyć układu w 100%, pompka w miarę cicho chodzi na 50%, ale jak się przyłoży ucho to słychać że mieli trochę powietrza, więc możliwe że pompka będzie oddzielnie i ustawię jej krzywą ze 30% niżej jak wentylatory.
A podświetlane logo ustawię na stałe niebieski albo podłączę pod gniazdko RGB w płycie głównej.
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ NA OGNIWACH PANASONIC' A
Witam
Pozdrawiam
To nie do końca jest wina odpowietrzenia, układ chłodzenia, musi być ciśnieniowy, inaczej za łopatkami pompy, powstaje na tyle niskie ciśnienie, że woda paruje nawet w temperaturze pokojowej.Doctore pisze:Ale nie udało mi się odpowietrzyć układu w 100%, pompka w miarę cicho chodzi na 50%, ale jak się przyłoży ucho to słychać że mieli trochę powietrza,
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.