11.11 czy uda nam się coś upolować - poszukiwanie okazji

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Kafar

Post autor: Kafar »

skaktus wszystko jest ok ;)
Po prostu sprzedawca ma 4 dni na wysłanie przedmiotu, jeżeli do tego czasu nie wyśle, to kasa automatycznie wróci na Twoje konto ;)
A jak będzie Ci zależało na tym aby jednak wysłał (nigdy nie masz pewności ;) ) to klikasz "Extend(...)" i wpisujesz ile dni mu jesze "dajesz" :mrgreen:
Więc czekaj spokojnie, w poniedziałek już powinno się zmienić na coś takiego:
Obrazek

Ps Właśnie sprawdziłem jak wyglądał mój ostatni zwrot. Zakup dokonany 17.12.15, a kasa była u mnie na koncie już 30.12.15 - ale spokojnie poczekaj.
Ostatnio zmieniony sobota 12 lis 2016, 16:21 przez Kafar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

No i tak to bywa, jak się nie kupuj na ali i potem nie wiadomo co i jak :D
Dzięki za pomoc. Zatem czekam co tam fruzia wymyśli :)
ILPT
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Mi już wysłali prawie wszystko, jeszcze 2 zamówienia. W jednym nawet dostałem prawdziwe śledzenie choć nie powinienem.

Nabrałem też jakiegoś szajsu typo podróbki słuchawek xiaomi za 0.9$ czy podróbkę lampki xiaomi za 0.70$. Jeśli faktycznie to wyślą to ja będę w szoku że im się to w ogóle opłaciło. Takie lampki nadal są dostępne w śmiesznej cenie https://www.aliexpress.com/item/USB-LED ... 10036.html nawet tutaj widać jak cena spadła po "promocji 11.11".
Awatar użytkownika
skaktus

Jeśli ta lampa jest taka jak ja dostałem z Fasttecha to szału nie będzie ;) Wykonanie bardzo kiepskie. Sama głowica plastikowa i krzywo złożona. Wewnątrz kilka ledów o buro zielonej barwie. Lampa kosztowała niecałego dolara. Jedyne co dało się z nią zrobić, to rozebrać, wywalić ledy i wrzucić coś swojego.
ILPT
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Nie jest warta żeby cokolwiek z nią robić, kupiłem z ciekawości, co to będzie i czy w ogóle dojdzie :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Manekinen pisze:W jednym nawet dostałem prawdziwe śledzenie choć nie powinienem.
Mam dokładnie tak samo za te LEDy i o dziwo już jest informacja w trackingu, że zarejestrowano dane elektroniczne przesyłki (czy coś tego pokroju). Co mnie dziwi nawet trafiły się rzeczy z czasem wysyłki 3/5 dni (ostatnio miałem same 10 i dopiero w 9-10 dzień dostawałem info o wysyłce).
wujek_red

Post autor: wujek_red »

Taka lampkę ala xiaomi to za 0,20$ w tamtym tygodniu wyhaczyłem w cebuli. Czasem sam się dziwię, że myfrindom opłaca się niektóre rzeczy wysłać. Dwa miesiące temu w cebuli pendrive 2x 4gb po 0,20$ przechodzą testy, prędkości na poziomie 9/17 i drugi 15/26... 8gb za 0,66$. Skrobie się w czaszkę i tylko dziwuję.
Awatar użytkownika
skaktus

Zrób im test pełnego zapełnienia i potem próba odczytu. I módl się, aby pewnego dnia nie okazało się że pen ma 1 MB i nic nie da się odczytać :P
ILPT
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

do testów pendrive i kart pamięci polecam h2testw, pokaże czy rzeczywiście pendrive ma tyle ile napisane.
wujek_red

Post autor: wujek_red »

h2testw przechodzą śpiewająco ;) Gdyby nie przeszły testów poszłyby do kosza. Awaria każdemu penowi grozi wcześniej czy później czy to od najlepszego markowego producenta czy chińczyka. A te są po prostu zadziwiająco dobre. Szczególnie jeden 4gb który ma takie osiągi na usb2.0 Obrazek
kisi

Post autor: kisi »

Ja kupiłem ozonator 10g/12V za 30$
Awatar użytkownika
skaktus

Oba moje zamówienia wysłane :) I mam tak jak kiedyś - najazd kursorem na śledzenie zakupu, powinien pokazać się numer i pokazuje się numer z śledzeniem np. RN123456CN i po chwili zmienia się na całkowicie inny :P
ILPT
Kafar

Post autor: Kafar »

U mnie jeszcze jedno jest przetwarzane, ale te najważniejsze dla mnie już wyszły.
Co ciekawe, każde zostało wysłane inną pocztą, więc będę miał okazję przetestować pracę wszystkich usług pocztowych w szczycie :mrgreen:
Jest Singapore Post x2, NL Post, Omniva Estonia Post, Yanven Economic, SF Express (zobaczymy czy nie będzie cła) i China Post.
Trzech jeszcze nie ma w systemie, reszta odnotowana, ale w większości jeszcze na magazynie sprzedawców.

Ps. skaktus nie mam pojęcia czemu Ci tak się zmienia, mi normalnie te same numery cały czas pokazuje.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

skaktus, u mnie się tak dzieje jak najadę myszą na jeden tracking i bardzo szybko przesunę na drugi. Działa zawsze. Trzeba być tylko odpowiednio szybkim.
ODPOWIEDZ