Banggood

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
JacaGlaca

Post autor: JacaGlaca »

To i ja pochwalę Banggood. Zamówiłem rzecz za 9 dolców. Przysłali tańszą wersję. Napisałem, że się pomylili i czy mam im odsyłać. Zaproponowali, żebym zatrzymał przedmiot, a oni wyślą ponownie właściwy. Do tego wysłali przesyłką rejestrowaną.
Mactronic Black Eye @Noctigon XP16 V2 XP-L V6 3C LED /Nanjg 105c 2,1A
BLF Special Edition X6 CREE XM-L2 U2-3C 1A/3C
BLF A6 CREE XPL 1600LM 7/4modes EDC
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Calineczka pisze:pier, ostatnio moje doświadczenia z Banggood nie są bardzo pozytywne. Długo wysyłają, długo idzie...
Popieram. Zamówienia w drugiej połowie czerwca, towar u mnie koniec lipca / początek sierpnia. GB na chwilę obecną najszybszy, a Ali to już nieporozumienie, bite 2 miechy.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Ali u mnie 3 tygodnie, BG to samo, ogólnie to zewsząd idzie 3 tygodnie.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Wszystko zależy od przewoźnika. GB ma jakieś nierejestrowane i częsciowo rejestrowane, które dochodzą szybciej niż inne ale generalnie przy zwykłych rejestrowanych nie ma różnicy skąd się zamawia (no chyba, że szwedzką albo holenderską pocztą). Generalnie jest wszystko po staremu, tylko BG wysyła obecnie wolniejszym i pewnie tańszym przewoźnikiem.
Reklamacje w BG zawsze były ich mocną stroną, godną do naśladowania przez innych, mimo, że 1x musiałem walczyć o swoje ale zawsze byłem zadowolony z rozwiązania (zazwyczaj sami od siebie dawali satysfakcjonujące propozycje).
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

ElSor pisze:1x musiałem walczyć o swoje ale zawsze byłem zadowolony z rozwiązania (zazwyczaj sami od siebie dawali satysfakcjonujące propozycje).
Dogadujesz się z nimi przez wiadomości ala PW czy przez PayPal zgłaszasz problem ? Pytam na zaś :)
fxxx

Post autor: fxxx »

na początku nie używaj paypala, im zależy na reputacji w paypalu i chętnie dogadują się przez swój system, tak samo zresztą gearbest.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Dziubek, pisząc, że musiałem walczyć o swoje, miałem na myśli PayPala. Zawsze poprzez ich maila "cservice" załatwiałem wszystko w ok 2-3 dni.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

W razie czego piszemy na cservice@banggood.com, czasem trafi się wadliwy towar bo wiadomo jak to z chińszczyzną, jeszcze nigdy nie robili mi problemów z reklamacją, 2-3 maile wystarczą. Problem tylko jest w tym że gdy my do nich piszemy to oni śpią, a gdy oni odpisują to śpimy my. W rezultacie wysyłamy i odbieramy jednego maila na dobę i można mieć wrażenie że to tyle trwa. Choć czasem siedzą w nocy i odpisują w miarę na bieżąco.
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

Ostatnio zaczął działać formularz reklamacyjny przypisany do konkretnego zamówienia. Nie ma konieczności pisania maili, proszą o przesłanie zdjęć i już
wujek_red

Post autor: wujek_red »

Ostatnie dłuższe przesyłki można zrzucić trochę na strajk celników i późniejsze ŚDM gdzie trzepano dokładniej. Teraz powinno wrócić do normy. Dziś doszła do mnie lutownica na usb i cyna. O ile pierwsze ok, to z cyną pojechali równo. 43g ze szpulą przy deklarowanej 50g :D Chińskie miary są jakieś inne niż te nasze. Może przyciąganie inne mają, to i waga inna.

Znów planują jakieś szaleństwo zakupowe. Czas chyba kupić sejf i zamknąć tam karty :D
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Czy polecicie ładowarkę samochodową do telefonu LG G3: mocna, szybka, dobrej jakości i nie za droga? Zakup w Banggood.
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

http://www.banggood.com/Qualcomm-Certif ... 19904.html
Nie zapomnij o dobrym kablu USB. Większość nie nadaje się do ładowania.
M
My flashlight is smaller than yours...
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Ładowarka wygląda na naprawdę dobrą. Nie ma wariantu z dwoma portami? Czy możesz podać dobry kabel? Około 1 metra długości.
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Ten http://www.aliexpress.com/item/For-LG-o ... 48343.html kabel testowałem przy 2A i jest bardzo dobry.
M
My flashlight is smaller than yours...
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

rafalklis pisze:Ładowarka wygląda na naprawdę dobrą. Nie ma wariantu z dwoma portami?
Ależ są: BlitzWolf® BW-C6 30W lub takie cacuszko Xiaomi ROIDMI 12-24V to 5V 2.1A
ODPOWIEDZ