ogrodowa lampka słoneczna

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
Awatar użytkownika
jjelement

Post autor: jjelement »

ojjj dawno tu nic nie pisalem (szkoła) to moze ja sie pochwale moja praca, wprawdzie robilismy to na studia , temat prosty dostalismy ogrodowe lampki solarne i "zróbcie coś z tego" dla wyjasnienia to boja wodna do zaznaczania albo łowisk albo kąpielisk testy w wannie przy falach "nożnych" przeszła wzorowo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miodosław

Post autor: Miodosław »

A do mnie leci http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12391
Pomacam, to pochwalę się! :-)
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
Volt

Post autor: Volt »

świetlik, przyszły do ciebie już te ogniwa z alledrogo? Znalazłbyś może trochę czasu żeby pomierzyć ich U i I w słońcu i przy zachmurzonym niebie? Byłbym bardzo wdzięczny. Chcę takie kupić do ładownia akumulatora 6V 12Ah i nie wiem ile będę ich potrzebował.
pozdrawiam

PS. sorki za odkopywanie tematu, ale myślę, że jednak innym osobom też w przyszłości taka informacja się przyda :wink:
Midi custom @ XM-L :: RC-G2 @ 15880 1/2/3 AA :: UF C3 @własny driver :: Tank007 E06 :: UF A10 :: UF C1 :: Solarforce Skyline 2 @ 4xAMC :: Skyline 1 :: XTAR A01
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Miodosław pisze:A do mnie leci http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12391
Pomacam, to pochwalę się! :-)
doleciało?
Awatar użytkownika
swietlik

Post autor: swietlik »

paragon pisze:świetlik, przyszły do ciebie już te ogniwa z alledrogo? Znalazłbyś może trochę czasu żeby pomierzyć ich U i I w słońcu i przy zachmurzonym niebie? Byłbym bardzo wdzięczny. Chcę takie kupić do ładownia akumulatora 6V 12Ah i nie wiem ile będę ich potrzebował.
pozdrawiam

PS. sorki za odkopywanie tematu, ale myślę, że jednak innym osobom też w przyszłości taka informacja się przyda :wink:
Ogniwa przyszły, ale niedawno jakiś #$%^! wziął pod but moją lampkę i porozrzucał części wzdłuż drogi, więc mam chwilowo niemiłe skojarzenia i do zabawy z ogniwami słonecznymi wrócę za jakiś czas, jak mi przejdzie.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Co sie stalo z ta lampka?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Fluxor na wzrok Ci padło? O.o
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Miodosław

Calineczka, wybacz! Zupełnie o tym zapomniałem, a nawet na naszych (! :-) ) wakacjach miałem! Dotarło to tuż przed wyjazdem i zdążyłem jedynie stwierdzić, że powyżej 4 V (bez obciążenia!) daje jedynie w pełnym słońcu! :-( "Normalnie" w pokoju miałem coś ok. 2 V. W takim razie porażka! :-( Nie da się więc zrobić, jak miałem nadzieję nawet powolnej ładowarki do lijonków, gdzie wkładałoby się akusa, stawiało na biurku i po 2-4 (?) dniach wyciągało naładowanego.
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Może step-up jakiś latarkowy ala 7882 dał by rade?
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Miodosław

Nie sądzę, bo step-up wymaga dosyć dużego prądu, a z tego, przy takim napięciu raczej się nie pociągnie. Przypomnieliście mi, to w przyszłym tygodniu pomęczę temat.
Dubito ergo sum!
ODPOWIEDZ