Mactronic Epic - czy jest coś lepszego do 155zł?

Oświetlenie montowane na głowie
Awatar użytkownika
Uka

Post autor: Uka »

Jak płacisz przez PP, to taniej zamienić PLN na USD w PP i dopiero zaplacic. Prowizja przewalutowania jest nizsza niż prowizja przewalutowania przy zakupie.
widmo82

Post autor: widmo82 »

Jak się płaci kartą (np. przez PayPala) i jest to karta w PLN i wybralismy na bangood też placenie w PLN to nie dolicza nic extra poza tym co pokazuje na przed rozpoczeciem placenia. Jednak po przeliczeniu kursu wychodzi, że za 1$ chcą 3,94 a patrze sobie na aktualny kurs w walutomat.pl i można dziś było kupić przez cały dzień poniżej 3.90 (rano nawet 3.87).
Niby tylko 4-5groszy... ale jak kupujemy czesto to przy $100 jest już 4-5zł.
koncentrator

Post autor: koncentrator »

Dziękuje za odpowiedzi.

Latarka ku mojemu zaskoczeniu przyszła dzisiaj :)

I tu rodzi się jeszcze jedno moje pytanie - jeszcze nie nabyłem odpowiednich ogniw natomiast rozebrałem moją starą baterię z laptopa lenovo i znalazłem tam 6 ogniw sanyo ur18650FM n17a

Czy będą na razie ok? Czy dla bezpieczeństwa powinienem je jakoś sprawdzić przed włożeniem do powerbanku i latarki tak żeby ich nie uszkodzić?
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Ogniw możesz używać. Po czasie działania przekonasz się ile są warte.

P.S. Gratuluje zakupu. To bardzo przyjemna czołówka.
Ostatnio zmieniony czwartek 31 gru 2015, 11:09 przez rafalklis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Jeśli masz miernik napięcia to sprawdź, czy nie mają czasem mniej niż 2,5V. Jeśli mają powyżej to spokojnie możesz ładować i używać. Jeśli mają mniej niż 2,5V to daj znać ile, wtedy pomyślimy co dalej. Sprawdź każde osobno, bo będą miały różne wartości.
sunkist

Post autor: sunkist »

Którą wersje z jaką barwą kupiłeś ??
koncentrator

Post autor: koncentrator »

OK, Działa ! :D

Wszystkie ogniwa miały zgodnie 3,6V - naładowałem, zobaczymy ile wytrzyma przy drugim trybie jasności - który do większości zastosowań jest zadowalający.

Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z tego zakupu - bardzo dziękuję za wszelkie rady :) Włącznik umieszczony z boku ułatwia manipulacje jedną ręką

Jeszcze mam pytanie
a - czy jeśli nie używam tej latarki dłużej niż tydzień to lepiej wyjąć ogniwo z środka?
b - czy istnieje prawdopodobieństwo, że przy dłuższym użytkowaniu na najmocniejszym trybie może się spalić dioda?

sunkist - muszę sprawdzić na pudełku bo nawet nie wiem - podczas zakupu nie było możliwości wyboru
Awatar użytkownika
piciex

ad. a)- ja nigdy nie wyciągam, nawet jak leży przez miesiąc.
ad. b)- generalnie wszystko się może zdarzyć z przyczyn losowych, ale nie powinno. Latarka ma niezłe odprowadzenie ciepła i nic jej nie powinno się stać szczególnie w ruchu. Przed zostawieniem jej w zamkniętym pomieszczeniu na stole w tybie full wolałbym ją najpierw rozebrać i wymienić pastę termoprzewodzącą pod diodą dla pewności (tak jak opisuje to kolega darol: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14568 ) ;-)
sunkist

koncentrator, na pewno był wybór, pewnie nie zauważyłeś, jaką kupiłeś możesz sprawdzić na swoim koncie w zakładce orders, ale nie szukaj specjalnie, jedną już kupiłem a pewnie kupię drugą za chwilę bo za takie pieniądze to aż żal nie wziąć .

piciex, jaką pastę polecasz i skąd ją wziąć ??
Awatar użytkownika
piciex

Najprostszy wybór to Arctic Cooling MX-2.
sunkist

piciex pisze:Najprostszy wybór to Arctic Cooling MX-2.
faktycznie tak prosty,że o paście do procesora nie pomyślałem.
ODPOWIEDZ