spór na aliexpress

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
bartchezzz

spór na aliexpress

Post autor: bartchezzz »

Witam wszystkich,

pomożecie ogarnąć mi pierwszy spór?

Otóż przedmiot, który przyszedł do mnie jest tak tandetnie wykonany, że szkoda gadać. Na zdjęciach wszystko ładnie pięknie, a są jakieś złe zszycia, porwany materiał, krzywe kółka (torebka dla narzeczonej). Założyłem spór z żądaniem 3/4 kwoty. Odesłanie oczywiście nie wchodzi w grę, ponieważ przesyłka by się nie opłacała. Wrzuciłem do sporu oczywiście zdjęcia z zaznaczonymi kupami.
Sprzedawca odpisał, że jeżeli twierdzę, iż produkt jest uszkodzony mogę go odesłać i zwróci całą kwotę. Co dalej mam robić? Co mu odpisać?

Pozdrawiam
fxxx

Post autor: fxxx »

Odpisz mu, że koszt wysłania PL-CN to >30$, a jak nie to klikniesz 'escalate' :)
Ostatnio zmieniony wtorek 20 sty 2015, 18:00 przez fxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
bartchezzz

Post autor: bartchezzz »

napisałem to oraz wspomniałem, że niech nie wysyła dziadostwa :D zobaczymy co się dalej urodzi
Ostatnio zmieniony wtorek 20 sty 2015, 18:00 przez bartchezzz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

Pisał ktoś ostatnio spór na Ali. Wybieram wszystkie opcje, załączam video, czekam aż się załaduje, klikam Submit i nic. Plik ma 25MB.

W końcu poszło, ale nie wiem co zrobiłem.
Ostatnio zmieniony wtorek 15 gru 2015, 11:13 przez tOmki, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Ja pisałem, ale załączników nie robiłem. Najpierw napisz, a jak będą chcieli film to wtedy doślesz. Ewentualnie wrzuć na YouTube i wklej linka.
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

Nie wiem kiedy robiłeś spór, ale teraz załącznik (obraz, inne, video) jest obowiązkowy. Jak chciałem puścić bez załącznika, to pojawiał się komunikat, z treścią abym coś dodał.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Miesiąc temu. :|
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

A jak nie otrzymasz towaru to co masz zrobić zdjęcie pustego stołu? czy nagrać film jaki zły jesteś, że nie dostałeś paczki? :rotfl:
Nitecore Tube
Olight i3E 10440
Acebeam H10
X1 3x XP-L 4.2A by GREG
Astrolux Mf02
Astrolux Mf04
Blf GT
Awatar użytkownika
igi

Post autor: igi »

Jak nie otrzymasz to nie musisz dokumentować. Napisać kilka zdań że czas ochrony mija a paczki "nima" :P

Jeżeli za to mamy spory dotyczące np niezgodności towaru z opisem to wtedy trzeba dawać jak najbogatszą dokumentację. Ja raz założyłem spór że hartowane szkiełko nie pasuje na mój telefon i zrobiłem zdjęcie szkiełka w porównaniu z oryginalną folią na ekran a nie uznali mi sporu twierdząc że to nie jest żaden dowód. Szybka kosztowała jakieś grosze więc odpuściłem.
ODPOWIEDZ