spór na aliexpress
-
spór na aliexpress
Witam wszystkich,
pomożecie ogarnąć mi pierwszy spór?
Otóż przedmiot, który przyszedł do mnie jest tak tandetnie wykonany, że szkoda gadać. Na zdjęciach wszystko ładnie pięknie, a są jakieś złe zszycia, porwany materiał, krzywe kółka (torebka dla narzeczonej). Założyłem spór z żądaniem 3/4 kwoty. Odesłanie oczywiście nie wchodzi w grę, ponieważ przesyłka by się nie opłacała. Wrzuciłem do sporu oczywiście zdjęcia z zaznaczonymi kupami.
Sprzedawca odpisał, że jeżeli twierdzę, iż produkt jest uszkodzony mogę go odesłać i zwróci całą kwotę. Co dalej mam robić? Co mu odpisać?
Pozdrawiam
pomożecie ogarnąć mi pierwszy spór?
Otóż przedmiot, który przyszedł do mnie jest tak tandetnie wykonany, że szkoda gadać. Na zdjęciach wszystko ładnie pięknie, a są jakieś złe zszycia, porwany materiał, krzywe kółka (torebka dla narzeczonej). Założyłem spór z żądaniem 3/4 kwoty. Odesłanie oczywiście nie wchodzi w grę, ponieważ przesyłka by się nie opłacała. Wrzuciłem do sporu oczywiście zdjęcia z zaznaczonymi kupami.
Sprzedawca odpisał, że jeżeli twierdzę, iż produkt jest uszkodzony mogę go odesłać i zwróci całą kwotę. Co dalej mam robić? Co mu odpisać?
Pozdrawiam
Odpisz mu, że koszt wysłania PL-CN to >30$, a jak nie to klikniesz 'escalate'
Ostatnio zmieniony wtorek 20 sty 2015, 18:00 przez fxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
-
napisałem to oraz wspomniałem, że niech nie wysyła dziadostwa zobaczymy co się dalej urodzi
Ostatnio zmieniony wtorek 20 sty 2015, 18:00 przez bartchezzz, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisał ktoś ostatnio spór na Ali. Wybieram wszystkie opcje, załączam video, czekam aż się załaduje, klikam Submit i nic. Plik ma 25MB.
W końcu poszło, ale nie wiem co zrobiłem.
W końcu poszło, ale nie wiem co zrobiłem.
Ostatnio zmieniony wtorek 15 gru 2015, 11:13 przez tOmki, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak nie otrzymasz to nie musisz dokumentować. Napisać kilka zdań że czas ochrony mija a paczki "nima"
Jeżeli za to mamy spory dotyczące np niezgodności towaru z opisem to wtedy trzeba dawać jak najbogatszą dokumentację. Ja raz założyłem spór że hartowane szkiełko nie pasuje na mój telefon i zrobiłem zdjęcie szkiełka w porównaniu z oryginalną folią na ekran a nie uznali mi sporu twierdząc że to nie jest żaden dowód. Szybka kosztowała jakieś grosze więc odpuściłem.
Jeżeli za to mamy spory dotyczące np niezgodności towaru z opisem to wtedy trzeba dawać jak najbogatszą dokumentację. Ja raz założyłem spór że hartowane szkiełko nie pasuje na mój telefon i zrobiłem zdjęcie szkiełka w porównaniu z oryginalną folią na ekran a nie uznali mi sporu twierdząc że to nie jest żaden dowód. Szybka kosztowała jakieś grosze więc odpuściłem.