Gniazdkiem microSD w RaspberryPi 2
Gniazdkiem microSD w RaspberryPi 2
Wyjąłem kartę, nagrałem obraz, wkładam z powrotem i... gniazdko nie zatrzaskuje
Innych kart także nie.
Może zna ktoś rozwiązanie (inne niż reklamacja w Farnellu i czekanie)?
Dopisek: na razie opasałem gumką recepturką, ale jak raspi trafi do obudowy (mam taką na szynę, dzięki uprzejmości Aparu), to już ta prowizorka się nie sprawdzi.
Innych kart także nie.
Może zna ktoś rozwiązanie (inne niż reklamacja w Farnellu i czekanie)?
Dopisek: na razie opasałem gumką recepturką, ale jak raspi trafi do obudowy (mam taką na szynę, dzięki uprzejmości Aparu), to już ta prowizorka się nie sprawdzi.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
W starym aparacie fot. też mi czasem nie zaskakuje gniazdo na SD. Z moich obserwacji wynika:
- jak wkładam kartę delikatnie i powoli to gniazdo nie zaskakuje mimo wielu prób,
- pewny, zdecydowany i dosyć szybki ruch - gniazdo zaskakuje i karta siedzi na swoim miejscu.
Z tym że to stary poniszczony aparat, więc nie żal mi jeśli jeszcze coś w nim zepsuje. Ale spróbować moze warto.
- jak wkładam kartę delikatnie i powoli to gniazdo nie zaskakuje mimo wielu prób,
- pewny, zdecydowany i dosyć szybki ruch - gniazdo zaskakuje i karta siedzi na swoim miejscu.
Z tym że to stary poniszczony aparat, więc nie żal mi jeśli jeszcze coś w nim zepsuje. Ale spróbować moze warto.
schowane pod blaszką.Pyra pisze:Proponuję, wziąć dobrą lupę w oko, i patrzeć jak działa mechanizm zatrzaskowy. Być może coś tam się zaczepiło, i wystarczy przesunąć lub podgiąć.
Nie ja jeden mam ten problem: https://www.raspberrypi.org/forums/view ... 1&p=764105
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Witam
Pozdrawiam
Hmmm, ja chyba nie mam pod ręką takiego gniazda na wierzchu, ale może udało by Ci się takie kupić, "w sklepie za rogiem" podpatrzyć jak prawidłowo pracuje mechanizm, i porównać, choćby to co widać.ptja pisze:schowane pod blaszką.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.