Podziel się swoją radością
U mnie do serwisowania płyt i całej reszty używam XY LF2000 , 100W ale czasem i tak jest mało przy sporych polach miedzi.
Można w sumie wrzucić wcześniej na preheater albo hotairem podgrzać okolice wylutowanego elementu
Wszystkie te chinskie stacje mają w większość znacznie zawyżoną moc a realnie grzałka ma 20-30W mniej.
Można w sumie wrzucić wcześniej na preheater albo hotairem podgrzać okolice wylutowanego elementu
Wszystkie te chinskie stacje mają w większość znacznie zawyżoną moc a realnie grzałka ma 20-30W mniej.
elektroda.pl
Również wysyłkowo, bo właśnie wysłali moją latarkę z zakupu grupowego na BLF
http://www.banggood.com/BLF-Special-Edi ... 43198.html
http://www.banggood.com/BLF-Special-Edi ... 43198.html
Zrobiłem kapitalkę silnika w mim skuterku. Coś kapał olejem, okazało się że ma zerwane 2 śruby trzymające głowicę, nie te na rozrządzie, a te za łańcuszkiem rozrządu (wtajemniczeni będą wiedzieć o co biega). Do tego jedna zerwana na karterach. Dziwne, ale myślę że to po wypadku kiedy wpakował się pod lawetę (opisywałem to kiedyś tu). Wymieniłem wszystkie simmerrigni i uszczelki, łożyska na wale jeszcze OK. mimo że wał ma za sobą ponad 12 tyś. W sumie skuter ma 32 tyś km przebiegu. Kiedy już wszystko poskładałem, odpalił jak trzeba. Po kilkunastu kilometrach stanąłem na stacji i już nie odpalił z rozrusznika, z kopki od szlagu. Spróbowałem z rozrusznika i nic. Na pewno nie wina aku bo kręci jak oszalały. Nie mam pojęcia o co biega, ale nie mam już sił dzisiaj szukać przyczyny. Najważniejsze, że poprawiłem sobie ustawienie zapłonu i skuter zyskał sporo mocy. Lepiej przyspiesza i Vmax też wzrosła o kilka km, choć na tym akurat mi nie zależało. Zmieniłem też przekładnię, ale ma identyczną konfigurację jak poprzednia. W starej posypało się łożysko na wale sprzęgła. Od tyle radości.
Jak masz gaźnik, to może na ciepło ma za bogato i go zalewa, dlatego nie chce odpalić na rozruszniku.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
- przemek1602
- przemek1602