pokrowce z DX, wymiary, jakość...?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Patrząc na wymiary tych ekumulatorków to przydałby Ci się pas z ładownicą - taki mysliwski :-) Albo taki przez ramię z miejscem na ładunki do strzelby - chyba by pasowały rozmiary...
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Bulba

Post autor: Bulba »

DNF: Podaj rodzaj materialu i jak by to mialo wygladac mniej/wiecej :)
Zapytam zony, czy mogla by kilka takich uszyc dla jasnieoswietlonych :D
Ostatnio zmieniony sobota 01 lis 2008, 22:59 przez Bulba, łącznie zmieniany 1 raz.
My definition is High Definition.
Bledy w pisowni sa celowe, zamierzone i chronione prawami autorskimi.
Uzywanie podobnych bledow jest zakazane i bezprawne ®
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

W sumie to zastanawiałem się, czy nie można by używać do przenoszenia na pasku akumulatorków jakiegoś małego pokrowca na kompaktowe aparaty cyfrowe. Nawet przymierzyłem do mojego CaseLogica i akumulatorki wchodzą bardzo wygodnie. Oczywiście nie ma oddzielnych kieszonek na kazdy z nich, ale jak wpasuje sie cztery, to nie ma szans na jkiekolwiek przesunięcia wewnątrz. Nie jest to oczywiście rozwiązanie dedykowane, ale dość skuteczne.

Dla przykładu podam link do jednego z mniejszych ale bardzo praktycznych pokrowców, w dodatku z dodatkowym, zewnętrznym (wyciąganym z dolnej kieszonki) dość skutecznym pokrowcem All Weather Cover: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepro-apex-5-aw.html

albo coś w tym stylu: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/hama-fanc ... zarny.html
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

no to coś sprawdziłem sam, organoleptycznie:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3701
idealnie mieści Romisena RC-U4, pokrowiec zapięty na ostatni zatrzask(by zmieścić najdluższą latarkę ma ok 14cm długości
Z wielkim trudem ale da się wepchnąc tego RC-U4 głowicą w dół, głowica ma średnicę 42mm
Pokrowiec jest sztywny.

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.808
głębokośc kieszonki około 8,5cm, ścianki elastyczne, rozciągają się, ogniwko 18650 lata luzem, JetMK3 wejdzie na wcisk głowica w dół, ma średnicę 32mm
dość dobrze trzyma Bocialatarkę włożoną głowica w dół

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.807
głębokośc samej kieszonki(jest bez dna) to ok 7,5cm, dochodzi jakieś 4,5cm nieosłoniętej przestrzeni od góry, zamkniętej paskiem z rzepem
Bocialatarka, średnicy 27mm wchodzi prawie na wcisk, włącznikeim w dół, głowica nie przechodzi przez kieszeń, blokuje się.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

właśnie zamawiam dwupak duzych holsterków: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1375

Jak paczka dojdzie to podrzucę Ci jeden do wypróbowania :)
Pozdr.
Pikom
DNF

Post autor: DNF »

Bulba, jak ja Ci dam "GNF" to Ci sie "jasno" zrobi :mrgreen:
No najlepsze by byly chyba takie z nylony, albo z czegos podobnego do tego:)
Najlepszy "kondonek" by byl na 2x18650 2x14500 i 2xCR'ka. Wszystko na jednym pasku:)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Przy okazji - wypatrzyłem miłe holsterki od AW - może komuś się przydadzą: http://www.cpfmarketplace.com/mp/showth ... p?t=166526

Około 2,5 cm szerokość i około 8 - 8,2 cm wysokość
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Pikom pisze:Jak paczka dojdzie to podrzucę Ci jeden do wypróbowania :)
Pikom, dzięki, póki co nie potrzebuję, wystarczy jak omierzysz i opiszesz, a wpaść do mnie możesz i bez okazji, zapraszam ;-)
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Kupione ostatnio z DX Large Flashlight Holster 2-Pack

Wykonanie: wykonane z dość sztywnego materiału, wewnatrz wyściełane z zewnątrz wydają się być dość mocne. Oczywiście trochę wiszących nitek, ale szycie OK. Jeden bez uwag, drugi przyszedł z uszkodzonym zatrzaskiem (niestety tym na "klapce" więc całkowicie nie nadaje się do uzycia). W miarę wygodny uchwyt do mocowania na pasku z rzepem i zatrzaskiem - niestety zlokalizowany jest w połowie, może nawet nieco niżej niż w połowie całości pokrowca jeśli klapka jest zapieta na pierwszy zatrzask, co powoduje, ze długie latarki wystają ponad pasek - może to być czasem niezbyt wygodne. Przy zapięciu na drugi zatrzask już jest to mniej uciążliwe.

Wymiary: sam pokrowiec to około 11 cm długości, wewnątrz 3 x 3,3 cm szeroki. Uwaga - na dole nie jest prostokątny tylko sie "zbiega". Wysokość z klapką zapiętą na pierwszy zatrzask 16,5 cm, zapiętą na drugi zatrzask 15 cm. Ze względu na kształt dolnej części pokrowca latarka nie dochodzi do samego dna, zostaje od 0,5 do 1 cm wolnego miejsca w zależności od szerokoći latarki. Poważny brak - nie ma trzeciego zatrzasku pozwalającego na całkowite "zamknięcie" pokrowca klapką - zawsze ponad wlotem pozostaje sporo wolnej przestrzeni.

Dopasowanie:
- Idealnie pasuje do JetBeam III Ultra - zapięty na pierwszy zatrzask - długość latarki to 14,5 cm.
- Nie za dobrze pasuje do JetBeam III Military - zapięty na pierwszy zatrzask zostawia prawie 2 cm luzu i latarka lata góra-dół. Na drugi zatrzask nie daje się zapiąć - brakuje 4 - 5 mm nawet przy naciągnięciu.
- Romisen RC-G2 - całkowicie wpada do środka holsterka i wypełnia dość ładnie szeroką głowicą jego wylot, ale klapką nie da się go "zamknąć" - brak odpowiedniego zlokalizowanego, trzeciego zatrzasku.
- Romisen RC-H3 i UltraFire C3 (krótka) - wpadają do środka i latają jak szalone. Po dwie nie dają się zmieścić bez ryzyka uszkodzeń.
- UltraFire C3 z przedłużką - na wysokośc prawie dobrze - zapięty na pierwszy zatrzask zostawia około 1,5 cm luzu, na drugi nie daje się zamknąć. Za to na szerokość jak juz pisałem - telepie się...
- SmartFire V65C - ładnie (leciuteńko na wcisk) wchodzi body do pokrowca ale duża głowica nie pozwala zamknąć klapki

Uwaga - latarki przymierzałem wkładając włącznikiem w dół i głowicą do góry.
Jak odzyskam dziś / jutro moją UltraFire WF-502B to też przymierzę i dopiszę uwagi.

EDIT:
Zgłoszona dziś około 9 reklamacja uszkodzonego egzemplarza - o 11:00 odpowiedź: wysyłaja nowy pokrowiec, bez konieczności zwrotu starego.

EDIT 2:
Pokrowiec niemal perfekcyjnie dopasowany do UltrFire WF-502B. Długość latarki to 13 cm. Zapiety na drugi zatrzask nie zostawia luzu ale tez nie ściska latarki. Wysokość całości po zapięciu na drugi zatrzask znakomicie ułatwia noszenie na pasku. Na szerokość jest minimalny luz. Latarka wchodzi całym body, nad brzeg wystaje tylko głowica - trzymana idealnie przez klapkę. W poście ze zdjęciami zamieściłem fotki jak to wygląda.

EDIT 3:
Reklamacja zakończona sukcesem - i to podwójnym... Zakupiłem 2-pack holsterków ale reklamowałem jeden z nich. Oczywiście nie pisałem szczegółowo poza pierwszym zgłoszeniem, że chodzi o jeden, ale nie krzyczałem tez o dwa. A przysłali.... dwa. Czyli mam teraz trzy sprawne i jeden uszkodzony :) Jak oni robią interesy to ja nie wiem, ale narzekał nie będę ;-)
Ostatnio zmieniony środa 26 lis 2008, 18:04 przez Pikom, łącznie zmieniany 6 razy.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Dzięki bardzo Pikom za jakże dokładny opisik :mrgreen:
Awatar użytkownika
df
Kontakt:

Post autor: df »

Dzięki Pikom.
Jeżeli miałbyś możliwość zrobienia kilku fotek jak co w środku leży, to byłoby super.
Flagiusz
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Proszę bardzo :-)

JB III Ultra:
Obrazek
Obrazek

JB III Military:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Romisen RC-G2:
Obrazek
Obrazek

Romisen RC-H3:
Obrazek

UltraFire C3:
Obrazek

UltraFire WF-502B:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

EDIT:
dodane zdjęcia i opis z UltraFire WF-502B - pokrowiec jakby stworzony do tej latarki :-)
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Steff.k

Post autor: Steff.k »

Panowie, który pokrowiec z DX/Kai będzie najbardziej odpowiedni do RC-G2?
grzesiekp

Post autor: grzesiekp »

Ja do RC-G2 korzystam z SKU 1373 z DX:
Small Flashlight Holster 2-pack

Wykonanie mogło by być lepsze, ale przy tej cenie nie będę marudzić ;)
Pozdrawiam - Grzesiek
Awatar użytkownika
arturo111

Post autor: arturo111 »

Hejka!!!

Mógłby ktoś doradzić , co kupić z pokrowców z DX , aby najlepiej pasowało do JET III Pro ???

Za pomoc z góry dziękuję !
ODPOWIEDZ