pokrowce z DX, wymiary, jakość...?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

pokrowce z DX, wymiary, jakość...?

Post autor: Calineczka »

...Panowie (Panie?) pytanko...
na DX-ie są jakieś tam holstery a mi czasem brakuje jakiegoś pokrowca, co by przytroczyć i nosić lampkę przy pasku a nie w plecaku...tylko że opisy tych DX-owych sa co najmniej biedne. Żadnych albo prawie żadnych parametrów technicznych, choćby podstawowych jak siła wybuchu czy prad przewodzenia :mrgreen: . No dobra, choćby długość i szerokość, średnica jaka można weń zapakować....
macie jakieś pokrowce z DX-a?
Jakieś info?
Skrobnijcie proszę co wiecie.... :wink:
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Czas wrócić do żywych! ;-)
Zakupiłem swego czasu na DX pokrowce określany, jako large (niestety nie mogę podać linków, bo strona nie wczytuje się :evil: ) i small (w komplecie 2 szt.). Muszę przyznać, że w przypadku większego Chińczyki nie pożałowali materiałów(!) - rzep, dwa zatrzaski do zamykania pokrowca, rzep i zatrzask do mocowania na pasek. Swobodnie mieści się w nim C1 z bojową koroną ;-) W środku zmieści się latarka ok. cm dłuższa, a krótsze ok. 2 cm też nie będą "telepać się" (drugi zatrzask). Wykończenie oczywiście "chińskie" (sporo odstających nitek), ale wydaje się być naprawdę solidny :-)
Trochę gorzej jest z tymi mniejszymi pokrowcami. Tylko rzep zamykający, pętla na pasek na stałe zszyta, ale pokrowiec spełnia swoją rolę. Przeznaczony dla latarek na baterię AA (zlotowa latarka od Midi'ego mieści się, ale już przy nieco większej krótki odcinek rzepa niepewnie "trzymałby")
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Miodosławie, co Ci tyle czasu zajęło ;-) ?

Co do Dx to wchodź przez https://www.dealextreme.com
Czy to miałeś na myśli?
https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1375
Miodosław

Bezdepresyjna niechęć do wszystkiego i wszystkich katalizowana przez wrodzone lenistwo :-D

Rzeczywiście przez https daje się :-) Duży to:
https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1152
a małe:
https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.1373

[ Dodano: Sro Paź 22, 2008 2:02 pm ]
Wszystko wskazuje na to, że 1375 to dwa 1152.
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

był bym wdzięczny gdybyś pokonał swoją bezdepresyjną niechęć do wszystkiego i cokolwiek w centymetrach podał ;-)
Proszę ;-)
Miodosław

No, dobra, dobra... ;-)
Duży - Można przyjąć, że w środku jest ... kwadrat o boku 33mm :-D ; długość 135 mm albo 160 mm (w zależności od zatrzasku, który użyjemy). Moja C1 ma 27 mm średnicy na "dupce" ( ;-) ), 32mm na głowicy i 147 mm długości; wolę wkładać głowicą do góry; ma trochę luzu, ale nie "telepie" się w środku).
Mały - ni to prostokąt, ni to trapez, ale chodzi "dupka" od C1. Mniejsza ma trochę luzu, ale to nie przeszkadza. Za to nie powinniśmy wkładać latarki dłuższej niż 115 mm i krótszej niż 85, bo rzep będzie słabo trzymał. Latarka od Midi'ego (z driverem od Cali! ;-) ) idealnie mieści się w środku :-)
Dubito ergo sum!
Mithrandir159

Post autor: Mithrandir159 »

Ja wyjdę z pytaniem: czy VB-16 będzie pasowała do dużego pokrowca, jeżeli jej wymiary to 35 mm średnicy głowicy, 27 mm, na jak to już mówiono "dupce" :D i 165 mm długości?
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...prosiłem o centymetry a milimetry dostałem, czy to 10 razy więcej? ;-)
Dzięki bardzo, to już wieeeeele wyjaśnia ;-)
Miodosław

Po moich obserwacjach, eksperymentach i obliczeniach ( ;-) ) stwierdziłem, że po włożeniu latarki VB-16 do pokrowca, który opisywałem nie domknie się on :-(
Dubito ergo sum!
Mithrandir159

Post autor: Mithrandir159 »

Nie no, wiem, że wymiary były za małe, ale z tym chińskim sprzętem to raczej nigdy nie wiadomo co pasuje a co nie :razz: Dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Te większe polecam, bardzo fajowe pokrowce na latarkę typu RC-K4. Te mniejsze są do większości za małe :???: Ale jest jeszcze wariant pośredni jaki stosuję do swoich Bocialarek (rzep plus boczny klips i są naprawdę spoko) :wink:
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Bocian pisze:[...]Ale jest jeszcze wariant pośredni jaki stosuję do swoich Bocialarek (rzep plus boczny klips i są naprawdę spoko) :wink:
Możesz podać który masz na mysli SKU ?
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Dzięki :)
Pozdr.
Pikom
DNF

Post autor: DNF »

Szkoda ze nie robia takich zasobnikow na 18650, ktore mozna sobie do paska przypiac:)
Pozdrawiam
DNF
ODPOWIEDZ