bulwa11 dzięki-ale trochę roboty z nim jest.
Teraz tylko poczekać na pomidory nie szklarniowe
michal2001lach pisze:
Hahar jak robisz spaghetti ( ciekawe czy tak jak ja) chyba że to tajemnica.

Za każdym razem robię z tego co znajdę w domu, więc ciężko określić proporcje
Mięso mielone,
3-4 ząbki czosnku,
cebula ,
słoik domowego przecieru pomidorowego (jak się okaże za mało pomidorowy dodaje jeszcze koncentrat),
groszek z marchewką (nie koniecznie ale lubię),
słodka papryka w proszku,
ostra papryka lub chili
sól,
pieprz,
oregano,
bazylia (latem świeża z ogrodu)
Mięso ,cebule i czosnek podsmażam ,dodaję łyżeczkę papryki słodkiej i pół łyżeczki ostrej(lub szczyptę chili),solę ,pieprzę wlewam przecier (i jak trzeba koncentrat).
Wsypuję pół mrożonki groszku z marchewką jak zmięknie dodaje zioła.
Jak sos wychodzi zbyt wodnisty zagęszczam łyżką mąki rozrobionej w wodzie lub kartoflanki.
Próbuję i dosalam ,dopieprzam lub dopapryczam jak coś nie tak.

Przed podaniem można zetrzeć odrobinę żółtego sera i udekorować listkami bazylii - pycha
