Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Losiu

Post autor: Losiu »

5N praktycznie niezniszczalna drukarka. Jest w biurze mojej byłej firmy, działa do dziś, a działa od jakichś 9 lat.
Jedyny mankament jaki z nią jest to wydruk z PDF'a z prędkością 1 strona na 1-1,5 minuty - tyle czasu przetwarza dane :-| :/
tery

Post autor: tery »

Rower przełajowy Jamis Nova sport

Obrazek
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Losiu pisze:Jedyny mankament jaki z nią jest to wydruk z PDF'a z prędkością 1 strona na 1-1,5 minuty - tyle czasu przetwarza dane
Miło słyszeć dobre słowa o niej ;) Wolny wydruk z PDF biorę pod uwagę, ponoć trochę pomaga rozszerzenie RAMu, standarwodo mają 2-4MB a można do 66MB (nieoficjalnie do 128 ponoć) i też pomoć pomaga dołożenie modułu do PostScript, może uda mi się też taki dorwać. Choć z tym modułem PS to tylko raz coś takiego na allegro czytałem i nie mam potwierdzenia, czy to prawda.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
ptja

Post autor: ptja »

Ja też mam 5N, już ze 2 lata jakoś. Kosztowała mnie chyba 120 czy 140 zł. Nawet nie wiem, ile RAM :-) Duplex niestety "ręczny".
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

fxxx pisze:800 L/min :) walter 3-cylindrowy, 7kW :) tak, że nie braknie powietrza.

Stanley owszem, ale z normalnego sklepu, nie z marketu. Różnica jest znaczna.

BTW jak ktoś potrzebuje miarę zwijaną to tylko stanley właśnie.
Ostatnio kupiłem zszywki TOPEX do tackera, drobnym drukiem był napis "wyprodukowano przez STANLEY dla topex poska" :)
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

A ja zakupiłem sobie ostatnio:

-Kross SFX500, już przemodziłem nieco w nim ;)

Przedni amorek to SR Suntour XCR 130 mm skoku, oczyszczony, potem zalany olejem ;) Taka psudo kąpiel, ale za to jak czułość wzrasta ;), nowe klamkomanetki Shimano, nowe hamulce, nowe opony Rubena 26 x 2,25 :roll: teraz myślę coś o oświetleniu...

-100 elementowy zestaw narzędzi z biedronki

-chińska żarówka z marketu chińskiego, 5 x 1W, całe 10 zł, pociąłem sobie nią palce ;)

-ego Twist x 2 z 5 klikiem oraz regulacją napięcia + 4 cleanomizery górnogrzałkowe, 2 x dolnogrzałkowe + beczka kinga + płyny, wszystko za całe 100 zł :P
ILPT
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Możesz napisać coś odnośnie tego zestawu z biedronki? Jak z jakością wykonania i takie tam.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Obrazek

Mały wysyp:
EagleTac T20C2 z full zestawem akcesoriów - filty, dyfuzor, ref SMO i OP, smyczka, pasek, smar, oring, pokrowiec, koronka, plastkowy ring... :mrgreen: Jeszcze tylko zmiana XR-E na XP-G2 i będzie super lampka. W T100C2 brakowało mi low, tutaj jest. :) Co ciekawe dyfuzor jak i filtry nie sa zakładane, a wkręcane w miejsce koronki.
NovaTac Storm - mam już swojego NovaTaca, ale ten miał super klips i trzeba było kupić. Klips oczywiście siedzi już w moim NT. :mrgreen:
Motorola Defy - kupiona jako awaryjka / telefon w góry w zastępstwo Wave'a. Póki miałem iPhonea 4 ekran 3,5 cala był dla mnie git. Teraz używam Motoroli RAZR z 4,3 cala i miałem zonk - nie wierzyłem że ten ekran ma 3,7 cala (mierzyłem suwmiarką :P) i jak coś tak małego można używać. :lol: I coś zauważam u siebie ciągotki do Motek - już mam dwie, a jeszcze V3 bym łyknął. ;) A dziewczyna ma Samsunga - będziemy mogli mieć dzieci? :|
Awatar użytkownika
Zbychur

Kazik pisze: zauważam u siebie ciągotki do Motek
Kazik pisze: A dziewczyna ma Samsunga - będziemy mogli mieć dzieci?
Dzieci może i tak, ale to może być mezalians :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Też lubię Motorole, bo moją mogę np. naładować z wszystkiego, czy to powerbank, czy solar, czy USB, a Samsung jest wybredny pod tym względem i tylko z oryginalnej ładowarki się pożywia...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Pyra jaki Samsung?
Mój Galaxy S Advance bierze prąd ze wszystkiego.
Awatar użytkownika
Zbychur

pier pisze:Pyra jaki Samsung?
Mój Galaxy S Advance bierze prąd ze wszystkiego.
Taka Omnia po wyłączeniu, tylko x oryginalnej ładowarki, uruchomiona nie miała problemu z wszelkiego rodzaju ładowarkami USB. Galaxy S natomiast ze wszystkiego i zawsze.

edit
Omnia oczywiście po instalacji odpowiedniego patcha, bo tak to z USB jedynie po uruchomieniu Active Sync.
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Jeśli mnie pamięć nie myli, to Galaxy S ładował się z małej baterii słonecznej, a Motka RAZR już nie. ;) Jak DEFY będzie wybredna to tragedia, bo ma w zamyśle być terenowa, więc łykać prąd z powerbanków czy nawet ładowarki słonecznej.
Ostatnio zmieniony środa 17 lip 2013, 12:42 przez Kazik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Ja zepsułem Omnie podłączając ją pod USB z ładowarki Biedronkowej.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Ja sobie kupiłem nóż Ganzo G704, niby z ostrzem ze stali 440C.
Szukałem jakiegoś poręcznego noża do 20$ i tylko ten się spodobał, mam nadzieję że nie będzie tandetny :smile:
http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... ical-survi
Zablokowany