@sebekfireman Jeśli dajesz radę jeździć po lesie w nocy 7h z prędkością przelotową 30kmph+ to niezły z Ciebie kozak, albo masz wyasfaltowany las... (btw. 7h ze średnią chociażby 25kmph to jakieś 175km, hahaha) Jak się w nocy zepniemy, to w 3h (ale z nas lamusy) zrobimy spokojnie jakieś 60km po lesie i jakies 40km po "singlu" w lesie. Nie wiem czy tacy jesteśmy kiepscy, czy o co chodzi...
Jak pisałem, sam mając na kierownicy C8 na XM-l i 2.5A w nią + 501b na XM-l i też 2.5A w nią, czuje się przy 35kmph względnie dobrze:) Poza tym, mam w zapasie zawsze co najmniej dwie sztuki AKU, które w trybach medium ciągną jakieś 3h, więc nie ma problemu.
Co do "mocy" tej lampki z biedy/lidla, to noszę samoróbkę wielkości połowy długopisu przy kluczach, na jednej diodzie mocy (chinol) i mam z niej zapewne ponad 2x tyle światła co Ty (500mA+ w diodę), i wg mnie nadaje się co najwyżej żeby dojechać 15kmph po chodniku do domu, albo na spacerek. Ale... co kto lubi;)
Jesteś z Gniezna, Poznań niedaleko, zapraszam, możemy się umówić gdzieś w połowie drogi, w nocy i się przekonamy jak jeździsz, i czy mnie przetargasz, zobaczysz też co znaczy 35kmph w lesie i ile wtedy potrzeba światła
@Calineczka, ja kiedyś miałem podjechać,popatrzeć na Twoje świecidełka... skleroza nie boli niby...