Wybór lampki. Ktora warto kupić ??

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Tomaek

Post autor: Tomaek »

Witam.

Cafel to Polska firma i z gwarancją także. :mrgreen:
Świece pod koło L2X i uchwyt LL i uwierz że naprawdę świeci.
Ustawisz na 10% i będziesz kierował ją szybciutko w dół bo kierowców oślepia.
Myślę że warto ją wziąć pod uwagę no ale jest sporo innych lampek.

pozdr.
L2X, SRK 3,3A
HaDwaO

Post autor: HaDwaO »

Zbychur, ale ja nie pisałem o wersji Bike Pro Noise 500 tylko o tej o mocy 300 lm.

Co do akumulatora to jest tam, jak pisał kropak typowy akumulator 18650. Tutaj link do postu na forum.

Nie uważam, że latarka grega jest zła, bo nie jest. Ale z Noise jest uchwyt, aku więc odpada koszt tych elementów. Jest tam XP-G więc jak na warunki zwykłej jazdy całkiem nieźle.
Ostatnio zmieniony piątek 26 kwie 2013, 12:32 przez HaDwaO, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

HaDwaO pisze:Zbychur, ale ja nie pisałem o wersji Bike Pro Noise 500 tylko o tej o mocy 300 lm.

Co do akumulatora to jest tam, jak pisał kropak typowy akumulator 18650. Tutaj link do postu na forum.

Nie uważam, że latarka grega jest zła, bo nie jest. Ale z Noise jest uchwyt, aku więc odpada koszt tych elementów. Jest tam też XP-G więc też jak na warunki zwykłej jazdy całkiem nieźle.
Czyli będzie bardzo mało światła, bo ja pisałem o wersji z XM-L i jest nie najlepiej jak za taką cenę. Widoczność kilka metrów przed rower za 180zł to jest kiepski stosunek ceny do oferowanych parametrów. Co do latarki Grega, to fakt że jest to doskonałość sama w sobie ale nie jest jedyną latarką na rynku, to sprzęt z wyższej półki za bardzo przystępną cenę dla ludzi którzy chcą kupić gotowca do świecenia i nie mieć konieczności poprawiania czegokolwiek.
edi7777

Post autor: edi7777 »

Jeszcze pytanko bo ciągle nie zamówiłem przez brak czasu - tą convoy s2 powinienem wziąć w wersji 2100mha czy 2800mha? bo cena włąściwie ta sama, a nie wiem w sumie czym się w praktyce różnią
Awatar użytkownika
pralat

Post autor: pralat »

Sugeruję 2100 mA. Mam ją w takiej wersji i grzeje się w trybie 100% dość poważnie. Myślę, że ten korpus jest za mały, aby dobrze odprowadzać ciepło w wersji 2800 mA. Convoy M2 sprawdzi się lepiej w takiej wersji.
Ostatnio zmieniony niedziela 28 kwie 2013, 08:59 przez pralat, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
edi7777 pisze: 2100mha czy 2800mha?
A cóż to za hybrydy...
pralat pisze:Sugeruję 2100 mAh. Mam ją w takiej wersji i grzeje się w trybie 100% dość poważnie. Myślę, że ten korpus jest za mały, aby dobrze odprowadzać ciepło w wersji 2800 mAh. Convoy M2 sprawdzi się lepiej w takiej wersji.
Zdolność odprowadzania ciepła nie ma związku z pojemnością akumulatora, za to ma związek z prądem płynącym przez diodę, chyba coś pomieszałeś...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
pralat

Post autor: pralat »

Hahahaa, rzeczywiście! Chodzi oczywiście o mA! Edi zasugoerował, a ja powieliłem błąd machinalnie. To literówka, nie błąd koncepcyjny :mrgreen:
Poprawiłem swojego wcześniejszego posta.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ